Resmål/Malaga/Sevärdheter

Sevärdheter i Malaga

Malaga är en stad med många besökare och invånare, därför finns det också gott om saker att se och uppleva i staden. För dig som är här med familj eller har barn hittar du mer lugnt anpassade aktiviteter såsom besök i museum eller på lärcenter där du kan leka med vetenskap och teknik. I Malaga hittar du massvis med saker att göra, så om du tröttnar på stranden och försäljarna så kan du med gott samvete ge dig ut i staden.

Gott om guidade turer finns

Här hittar du bussturer som guidar dig genom distrikten och dess historia, du hittar guidade turer på cykel eller till fots. I Malaga finner du också ett rikt utbud utav teatrar, museum och annan kultur. Oavsett vad du letar efter att göra, oavsett om du är intresserad av konst eller historia så kommer Malaga med stor säkerhet kunna erbjuda det. Om du fortsätter läsa lite längre ner så hittar du rekommendationer på sevärdheter och ställen som vi rekommenderar att man besöker. Vissa saker tar lite längre tid medan vissa andra turistmål är avklarade på någon timma eller två.

Privat rundvandring i Malaga

För att inte riskera att missa någonting i Malaga, och kanske få lite privata insidertips, så rekommenderar vi en privat guidad vandringstur i Malaga. Den kostar bara ca. 1 800 svenska kronor för en grupp om 6 personer, och då ingår upphämtning vid hotellet (om ni bor centralt).

Kyrka i Malaga

Katedraler och kyrkor i Malaga

Det är något alldeles speciellt med stora och mäktiga kyrkor eller katedraler. Att höra ekot blandas med tystnaden, de fina interiörerna i en kombination med den vackra konsten. I Malaga hittar du gott om kyrkor och katedraler, i några utav de större erbjuds även guidade turer. Så passa på att svalka dig genom att sticka in huvudet i en spansk och gammal kyrka.

Katedralen i Malaga

Malagas mäktiga och stora katedral. Det södra kyrktornet färdigställdes aldrig, men likväl så är det en mycket imponerande artikektur! Öppet 10.00 fram till 17.00 varje dag.

  ⛪   Calle Molina Lario, s/n, 29015 Malaga

Castillo de Gibralfaro

Mellan klockan 08.30 och 20.00 varje tisdag till söndag så är denna utsiktsplats öppen för besökare. Ta en promenad till slottet Gibralfaro för att få en makalös vy över hela Malaga centrum. Detta slott kan dateras ända tillbaka till 1000-talet och står fortfarande. Det är gratis att besökare söndagar efter 14.00 - övriga tider och dagar (bortsett från måndag då det är stängt) kostar inträdet från 2 EUR upp till 10 EUR.

 ››  Läs mer om Castillo de Gibralfaro

Roman Theatre (Romerska teatern)

Malagas romerska teater ligger vid botten utav Alcazaba-fortet i den västra delen utav staden. Teatern upptäcktes år 1951 efter att ha varit bortglömd i många århundraden. Teatern har en radie på 31 meter och har tre stycken platser för uppträdanden. Här kan du hitta många föreställningar, operor och uppträdanden. Du kan även komma hit som vanlig besökare under dagarna då det är öppet mellan 09.00 till 20.00. Dessutom kan du även få guidade turer om du är intresserad utav historian eller arkeologin bakom teatern.

 ››  Läs mer om Romerska teatern

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro - En unik utsiktsplats i Malaga

Romerska teatern

Den romerska teatern i Malaga.

Museum i Malaga

I Malaga hittar du som vi tidigare nämnt massvis utav museum. Några mer välbesökta och några andra är väldigt okända - men trots det väldigt fina och besöksvärda. Många muséer har stängt på måndagar, så var observant på vilken dag det är! Om du är student så finns det studentrabatter att tillgå på de flesta muséerna och besöksmålen. Nedan följer en lista på populära museum som är värda ett besök i Malaga.

 ››  Läs mer om museum i Malaga

Alcazaba i Malaga

Alcazaba är Malagas viktigaste och största landmärke som på ett mystiskt och rogivande vis håller vakt med en magnifik utsikt över staden. Detta är ett utav två slott som finns i staden, varav det andra är Gibralfaro strax ovanför Alcazaba. Inträdet blir billigare om du är pensionär eller student. Öppet varje dag utom måndagar mellan 09.30 till 20.00.

 ››  Läs mer om slottet Alcazaba

Carmen Thyssen-muséet

Carmen Thyssen-muséet i Malaga

Alcazaba i Malaga

Det berömda slottet Alcazaba.

Jardín Botánico

Strosa genom denna majestätiska och avslappnande botaniska trädgård. Belägen i centrala Malaga hittar du här exotiska och vackra blommor, buskar och växter. Här finner du även ett mycket känt och rekommenderat café - så avnjut ett glas rosé medans du lyssnar på fåglarna och tittar på människorna runt om i trädgården.

Andra sevärdheter

Ovanstående förslag och rekommendationer är sevärdheter som du hittar i Malaga och stadens centrum. Om du däremot har ett par dagar att spendera är det mycket rekommenderat att hyra en bil eller moped för att upptäcka omgivningarna på egen hand. Att åka runt på den spanska landsbygden medans kvällsolen smeker ditt ansikte är något alldeles speciellt. Dessutom är prisbilden mycket lägre utanför staden och du stöter på mycket mer lokalbefolkning än turister.