Malagas fantastiska stränder och strandliv

Malagas placering invid kusten nästan garanterar att det alltid finns en strand i närheten, oavsett var i Malaga man för närvarande befinner sig. Men eftersom Malaga inte riktigt är spaniens största resmål när det gäller sol och bad, utan mer är festens och kulturens högborg, ser stränderna inte riktigt ut som man kanske är van eller förväntar sig att stränder skall se ut. Den klassiska åsynen med rader av solstolar som man kan hyra för ett par euro per dag existerar inte, utan stränderna liknar mer våra svenska stränder där man tar med sig sina grejer och tar sig en plats.

Det finns givetvis gott om restauranger invid de flesta stränder, varav merparten av restaurangerna faktiskt har riktigt bra priser och god mat. Många "locals" hänger på stränderna och de intilliggande restaurangerna, vilket borgar för god kvalitet!

Stränder i Malaga

Här nedan kör vi en genomgång av de största och bästa stränderna i Malaga, vi har även grävt fram Google Maps-länkar så att ni enkelt kan hitta till stränderna.

Playa del Campo de Golf

Playa del Campo de Golf ligger direkt bakom den golfbana som hör till Malagas kända golfhotell, Parador Malaga Golf Hotel. Kanske är det därför stranden har fått sitt namn. Playa del Campo de Golf är en populär strand bland sådana som håller på med kitesurfing, och man ser nästan alltid ett gäng segel som guppar upp och ned utmed horisonten.

Själva sandstranden som hör till Playa del Campo de Golf är lång, över 2,2 km. Det finns parkering invid stranden, och det brukar alltid finnas gott om plats - även mitt under högsommaren!

  🏖   Länk till Playa del Campo de Golf på Google Maps

Playa de Guadalmar

Playa de Guadalmar ligger bredvid Playa del Campo de Golf, alldeles bakom stadsdelsområdet med samma namn, Guadalmar. Stranden är lite mindre än golfstranden, ca. 450 meter, men å andra sidan är den Malagas enda officiella nudiststrand.

  🏖   Länk till Playa de Guadalmar på Google Maps

Playa de San Andrés

Playa de San Andrés är en relativt liten (ca. 650 meter) men väldigt populär strand, särskilt populär bland barnfamiljer då det finns både lekplatser och grönytor och alla bekvämligheter man kan tänka sig såsom restauranger och affärer.

  🏖   Länk till Playa de San Andrés på Google Maps

Tjej på stranden i Malaga

Häng med på pubrunda i Malaga

Ett grymt sätt att snabbt komma in i Malags uteliv är att hänga med på en pub- och klubbrunda! Det finns en riktig bra runda som går att boka för strax under 300 svenska kronor, här finns mer info: Pub- och klubbrunda i Malaga. En riktigt bra sak är att det ingår att få gå före i kön på Sala Gold! Sedan får man även möjlighet att träffa andra partysugna människor på besök i Malaga, bara det är värt mycket! 😉

På våra sidor om party och uteliv i Malaga kan du läsa om många av de barer, pubar och klubbar som finns i Malaga.

Playa de la Misericordia

Playa de la Misericordia är en av Malagas populäraste stränder, ca. 2 km lång och lokaliserad relativt nära centrala Malaga, direkt mellan Guadalhorce och Huelin. Stranden är enkel att känna igen då det finns en stor skorsten alldeles bredvid den, ni förstår vad vi menar när ni ser den.

Varje kväll, runt kl. 19.30, brukar man kunna se horder av barn som står med sina surfingbrädor redo. Det är nämligen så att ungefär vid denna tidpunkt varje kväll brukar ett gäng vågor skölja in över stranden, faktiskt så stora att de ibland överraskar turister som emellanåt bli ganska rädda - då vågorna verkar komma från ingenstans! Men orsaken till vågorna finns faktiskt att finna i en färja som går mellan Malaga och Melilla, och anländer i Malagas hamn samma tid varje kväll.

  🏖   Länk till Playa de la Misericordia på Google Maps

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta är en strand som är mycket populär bland lokalbefolkningen, och särskilt då familjer. Under högsommaren är det ganska högt tryck på stranden. Det finns mängder med restauranger och barer alldeles i närheten av den 1,2 km långa stranden.

  🏖   Länk till Playa de la Malagueta på Google Maps

Playa de la Caleta

Playa de la Caleta är en av de populäraste stränderna i Malaga, lokaliserad i princip i centrala Malaga längs Pablo Picasso-promenaden. Det är en sportig strand där det finns tillgång till allt från beachvolley till cykling och utegym.

Stranden är ca. 1 km lång och känd för att vara en av de renaste och finaste stränderna i Malaga, och är även tillgänglig och förberedd för rullstolsburna personer.

  🏖   Länk till Playa de la Caleta på Google Maps

Baños del Carmen

Baños del Carmen är en liten men mycket populär strand i Malaga, särskilt bland Malagas lite yngre publik. Det är ingen riktig familjestrand, det är vanligt att tjejer badar topless och vattnet är ganska djupt. Under sommarmånaderna är det ofta strandfester och konserter utmed stranden.

  🏖   Länk till Baños del Carmen på Google Maps