Parga på det grekiska fastlandet

Parga är en stad som ligger på det grekiska fastlandet, i den västligaste provinsen Epirus. Staden är byggd runt en vik, där flera små öar ligger. På grund av detta känns Parga lite som en egen ö med en grön omgivning. Här semestrar många skandinavier, men även många greker åker även hit under sin semester. Parga kan nästan beskrivas som en pärla dit turismen inte riktigt hittat än.

Inte direkt en badort, men har fina stränder

Någon traditionell badort är det i alla fall inte, trots att staden har flera fina stränder och fantastiska badvatten. Skulle man vilja besöka andra stränder så går det att ta taxibåtar som kostar ca. 20 kr tur och retur, vilket kan vara ett smidigt och enkelt alternativ om man är sugen på att se någonting annat. Populära Lichnos Beach ligger till exempel 3 km från Parga och vackra Valtos Beach bara en kilometer därifrån, andra lite mer bortglömda pärlor är Amoudia strax söder om Parga, och Agia Paraskevi och Karavostasi som ligger i norr. Dessa stränder brukar många glömma bort, men är väl värda att besöka då de egentligen tillhör de bättre stränderna.

Fantastiska sevärdheter i närområdet

Är du inte intresserad av stränder så är Ali Pashas fästning ett mycket populärt och imponerade resmål. Den ligger ca. 3 kilometer norr om Parga. Fästningen är välbevarad, och de massiva stenväggarna är verkligen någonting speciellt. Vid murarna står även några kanoner kvar som fortfarande har siktet inställt på Parga stad. Det går även många organiserade utflykter till områdena runt omkring Parga, såsom Zagoria och klostret Meteora på en bergstopp, eller öarna Antipaxi och Paxi.

Parga som stad är trivsam och gemytlig, med hus med pittoreska gulröda tegeltak som klättrar sig upp längs slutningen från hamnen. Här finns ett 40-tal restauranger och tavernor, mot kvällen öppnar sedan de ca. 15 barerna och 3 diskoteken som utgör stadens nattliv. Parga som partystad är inte direkt stor, förutom i augusti då många Italienare brukar komma hit på semester. Vid stränderna kan man utöva flera olika vattensporter, såsom t.ex. dykning, åka motorbåt, jetski eller trampbåt. Eller varför inte testa fallskärmsegling?

Klostret Meteora i Parga

Ta sig till Parga

När du flyger till Parga så landar du på flygplatsen i Preveza, och resan till Parga tar ungefär 1 timme och 15 minuter.

Karta och hotell i Parga

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Parga där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell i Parga så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell i Parga.

Artiklar om öar i Grekland

KalymnosKarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSamosSkiathosSkopelosSymiTilos

Artiklar om andra städer i Grekland

AtenThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat