Lilla och harmoniska Symi

Bara ynka 50 minuter från Rhodos ligger den lilla ön Symi, som varje dag besöks av turister från Rhodos och Kos, som önskar se någonting annat än sin egen ö. Och det är heller inte konstigt varför de väljer just Symi. Detta är en liten ö, med en enormt harmonisk stämning och fantastiska stränder och kristallklart vatten. På dagtid vimlar det av turister från de närliggande öarna, men det är på kvällen när solen gått ner och turisterna åkt hem som den riktigt speciella atmosfären på Symi infinner sig. Pulsen sänks och försäljare och restauranger jobbar inte längre för högtryck. Nu är stunden perfekt att avnjuta långa middagar på någon trevlig taverna, och bara blicka ut över det klarblå öppna havet, och känna lukten av oregano som ligger stillsamt över ön.

Symi kombineras ofta med Rhodos eller Kos

Många turister väljer att tillbringa en vecka på Rhodos eller Kos, följt av en vecka på Symi. Att kombinera dessa resmål är perfekt om man vill se någonting annat, och få ut så mycket som möjligt av Grekland. Man kan festa en vecka, och slappa en vecka. Symi är inte en särskilt stor ö, och det är väldigt lätt att hyra en moped och ta sig runt. Kanske hittar du din alldeles egna gömda lilla strandpärla? Ön har ungefär formen av en sjöstjärna, och är inte större än en mil i alla riktningar. På ön finns tre byar: Yialos, Chorio och Pedi. Alla tre är små och charmiga, men det är den förstnämnda som är huvudbyn, och även den som är mest modern med bank, doktorer och apotek.

Ön Symi i Grekland

Historian har format invånarna

Symis historia är fylld av århundraden av ockupation, av t.ex. italienare, turkar och tyskar. Men Grekland återfick ön den 7 mars 1948. De flesta av invånarna på ön livnär sig på turismen, som har blivit en stor och mycket viktig inkomstkälla för Symi-invånarna. Därför är de även väldigt service-minded och tycker om att ta hand om sina besökare.

De som hittar till Symi finner ofta en ö de blir förälskad i, med fantastiska stränder och trevliga restauranger att varva ner på. Långt från massturismen på både Rhodos och Kos.

Karta och hotell på Symi

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Symi där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Symi så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Symi.

Artiklar om Andra grekiska öar

KalymnosKarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSamosSkiathosSkopelosTilos

Artiklar om städer i Grekland

AtenPargaThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat