Resmål/Grekland /Öar /Kalymnos

Kalymnos med sina tvättsvampar

Om du är ute efter att bo billigt i Grekland så är ön Kalymnos definitivt en av de bästa platserna. Kalymnos är störst bland tolvöarna, och är kanske mest känd för sina tvättsvampar - och har faktiskt varit det i över 500 år. Hit tar du dig med båt från Kos, när du anländer med båten kan du först på avstånd först beskåda en alldeles makalöst vacker ö, med sluttande klippor och gröna dalgångar. På ön bor runt 15 000 invånare och de flesta bor i öns största stad Pothia, som även är den stad man stiger iland på när man anländer med båt.

Massvis med härliga sandstränder

Om du åker till ön för att bada hittar du de bästa sandstränderna på öns västra sida, de heter Elies och Kantouni. Men även stränderna Myrties och Masouri är populära. Annars finns det också gott om sandstränder på andra delar av ön, och även en nudiststrand vid namn Paradise Beach. Om du skulle tröttna på stränderna och havet finns det också en varmvattenkälla vid namn Therma, som sägs vara bra för hälsan.

Öns lugn är största dragplåstret

Till Kalymnos åker man mest för att ta det lugnt, nattlivet är sparsamt även om det finns en del barer i Pothia, Myrties och Masouri. Det finns även ett par diskotek, även om de flesta föredrar att sitta på uteserveringar. Det finns ett rikligt utbud på mat och gott om små pittoreska tavernor. Öns befolkning är oerhört gästvänliga, och det är inte alls ovanligt att turister åker från ön med flera vänner bland lokalbefolkningen. Det händer till och med att man blir hembjuden på middag.

Ön Kalymnos i Grekland

Honung är även en hit

Förutom tvättsvampar så är ön även känd för sin honung, så glöm inte att köpa med dig ett par burkar hem. Det finns mycket att göra på ön, och att ta sig runt gör man enklast med hjälp av den lokala bussen eller med taxi. Men man kan givetvis också hyra egen bil och åka runt på egen hand.

Om du är intresserad av dykning så är Kalymnos också ett bra val. Här finns fantastiskt dykvatten med lång sikt under vattnet, som är rikt på fiskar och gamla ruiner. Kalymnos satt en gång i tiden ihop med ön Leros. Även klättring är populärt på Kalymnos, men man gör det på egen risk. Uppe på bergen växer kryddor så som oregano och timjan helt vilt.

Tidszon och tidsskillnad Kalymnos

Om du undrar vad klockan är på Kalymnos eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Kalymnos, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är på Kalymnos, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Kalymnos.

Karta och hotell på Kalymnos

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Kalymnos där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Kalymnos så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Kalymnos.

Artiklar om Andra grekiska öar

KarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSamosSkiathosSkopelosSymiTilos

Artiklar om städer i Grekland

AtenPargaThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat