Resmål/Grekland /Öar /Skiathos

Skiathos, en komplett ö

I Sporaderna i nordvästra Grekland ligger ön Skiathos. Om du letar efter en komplett ö vad det gäller shopping, nöjen och kanske framförallt bad, så har du verkligen hittat rätt. Sporaderna är kända för sin grönska, med både olivträd och fruktodlingar, och Skiathos är inget undantag. Skiathos är en sådan ö som många turister ofta återvänder till.

För inte så länge sedan spelades delar av musikalfilmen Mama Mia in på Skiathos, med storheter som Benny Andersson, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård på plats. Filmens producent Tom Hanks kunde till och med ses gå runt i Skiathos stad, och många av stadens invånare fick agera statister i filmen.

Skiathos stad för den nöjeslystna

Om du mest är ute efter nöjen och shopping är det givetvis Skiathos stad du ska bege dig till. Här bor de flesta av öns lokalbefolkning, och det är även här flygplatsen ligger och alla större färjor går. Därför har Skiathos stad blivit en naturlig central punkt på ön. Härifrån kan du göra utflykter till mindre orter eller platser, och uppleva dess fantastiska kultur, natur och charm.

I Skiathos stad finns det mycket att uppleva och förutom de många restaurangerna (här finns både traditionella grekiska restauranger och internationell mat från resten av världen) så finns här också flertalet diskotek och barer där man kan festa till småtimmarna. Shoppingen är det heller inte något fel på, här kan du handla allt från billiga badhanddukar till märkeskläder, det finns givetvis även mängder av caféer och souvenirbutiker. Det är på gågatan Papadiamantis som de allra bästa affärerna ligger, och gatan går som en pulsåder igenom staden. Här hittar man alltid folk i rörelse.

En av Europas bästa badstränder

Skiathos har totalt över 60 badstränder. Här kan man välja att ligga på kilometerlånga härliga stränder, eller hitta sin egen undangömda badvik. Som många av Greklands andra öar är det alltid spännande att hyra en bil eller moped för en dag, och själv åka runt och upptäcka de undangömda pärlorna. På öns södra del ligger flera långa stränder, men hit kör lokalbussarna varje dag så det är ofta mycket turister. Men det är Koukounaries på den sydvästra sidan av Skiathos som är öns flaggskepp när det gäller badstränder. Stranden räknas faktiskt som en av Europas allra bästa. Den lokala bussen har Koukounaries beach som mål, men stannar även på flera stränder längs vägen. Ett hett tips är att testa en ny strand varje dag under en vistelse på Skiathos.

Undangömd badvik på Skiathos

Karta och hotell på Skiathos

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Skiathos där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Skiathos så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Skiathos.

Artiklar om Andra grekiska öar

KalymnosKarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSamosSkopelosSymiTilos

Artiklar om städer i Grekland

AtenPargaThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat