Resmål/Grekland /Öar /Skopelos

Klippiga Skopelos

Ön Skopelos ingår i den grekiska ögruppen Sporaderna, och ligger en timme från populära Mamma Mia-ön Skiathos. Skopelos är känd för sin gröna natur, själva namnet Skopelos betyder "Klippig", vilket ger en hint om hur området på ön är. Annars finns här fantastiska badvikar, och givetvis de många kyrkorna som sägs ha varit över 5000 en gång i tiden. Men numer finns det åtminstone en kyrka för varje dag på året, och så klart många kyrkoruiner.

Ta dig runt på egen hand

Många hyr en cykel eller en jeep och letar reda på öns gömda badvikar, eller besöker de många kyrkoruinerna. Vill man hellre testa de mer populära stränderna så finns stranden Limnonari, som ligger i botten av en ravin. Annars är nudistbadet Stafilos också väldigt populärt. Det finns även några privata stränder som man kan hyra in sig på. På ön kan man även hyra hästar att ta sig runt med, men annars finns det givetvis taxi och lokalbussar också. Eller färjor som kan ta en till de närliggande öarna eller till fastlandet. Möjligheterna att göra utflykter på egen hand på Skopelos är i princip obegränsade.

Skopelos stad är populär

Staden Skopelos stad är en stad som blomstrar på sommaren, men mer eller mindre går i ide under vintern. Många av stadens 6000 invånare bor där enbart under turistsäsongen. Under sommarhalvåret är inte heller varken ön eller staden kända för sitt nattliv, det finns dock några barer och musikcaféer. Det är istället naturen, badet och de många sevärdheterna som lockar.

Skopelos i Sporaderna

Hamnen utgör den centrala delen

Skopelos utgår från hamnen, och sedan klättrar de vita husen uppför bergssluttningen. I staden finns många restauranger och typiska grekiska tavernor. Just hamnen är en av de tre saker som lokalbefolkningen på ön livnär sig på. De andra två är turismen och fruktodling. Någonting som är speciellt för ön är den svarta keramik som görs, och som man bara kan köpa här.

Karta och hotell på Skopelos

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Skopelos där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Skopelos så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Skopelos.

Artiklar om Andra grekiska öar

KalymnosKarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSamosSkiathosSymiTilos

Artiklar om städer i Grekland

AtenPargaThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat