Resmål / Grekland / Öar /Samos

Vackra kuperade Samos

I den östra egeiska ögruppen ingår den grekiska ön Samos. Samos är en vacker grön ö med kuperad terräng, dit många turister väljer att återvända år efter år. Ön beskrivs som en ö där man kan njuta av varje minut, och det stämmer verkligen! Samos är en ö som har någonting för alla, och speciellt för dig som är ute efter härligt bad och vacker natur. Flera av öns stränder är prisbelönade och välkända för sitt klara och friska vatten, och naturen på ön varierar mellan höga berg, djupa dalar, olivlundar och gröna kullar. Att hyra en bil är något som rekommenderas, då man ges möjlighet att utforska ön på egen hand vilket är en stor fördel. Det gör det mycket enklare att besöka de mindre byarna som ligger runt omkring på ön.

Om man hyr en bil kan man till exempel besöka Klostret Panagia tis Spilianis, som med sitt läge ger en oerhört vacker utsikt över Pythagorion. När man besöker klostret måste man vara propert klädd, och täcka eventuella bara armar och ben. Andra platser på ön som kan vara väl värda ett besök är Kokkari och Samos stad.

Pythagorion på Samos

Invånarantalet på hela ön är strax under 40 000, och de flesta bor i Pythagorion. Pythagorion är en stad på öns sydsida, som är byggd kring havet i en hästskoliknande form. Hamnpromenaden är en riktigt trevlig upplevelse, med sina mysiga tavernor och prisvärda restauranger. Staden har stor turism, men det dagliga grekiska livet pågår ändå precis som vanligt. Fiskargubbar som står och säljer fisk i gränder, familjer som bor och lever i de smala gränderna.

Längs huvudgatan finns många affärer, och även banker och resebyråer, det är även dit man går om man vill shoppa. Staden erbjuder också två mindre stränder, som är helt okej i sig, men de bättre stränderna ligger en bit utanför staden. Pythagorion nöjesliv bjuder på en del barer och diskotek, men är ändå väldigt stillsamt jämfört med andra platser i Grekland.

Fiskebåt på Samos

Billiga hotell Samos

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende på Samos kan vi tipsa om våra sidor om hotell på Samos, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn.

Samos allra bästa strand

Psili Amos 1 kallas den strand som annars är känd för att vara Samos allra bästa strand. Detta är en långgrund strand som passar väldigt bra för barnfamiljer. Andra gillar stranden Psili Amos 2 bättre, där det är lite mindre folk och lite lugnare - men ändå långgrunt och med härlig sand. För att nå dessa stränder är det bäst att hyra en bil, som inte bara ger tillgång till stränderna utan även är ett smidigt resfordon som gör att man får möjlighet att uppleva hela ön.

Guidade turer Samos

Här nedan hittar du tips om guidade turer på och till Samos, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Karta över Samos

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Samosdär du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Artiklar om Andra grekiska öar

KalymnosKarpathosKosKretaLefkasLesbosRhodosSkiathosSkopelosSymiTilos

Artiklar om städer i Grekland

AtenPargaThessaloniki

Andra artiklar om Grekland

Greklands klimat
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com