Reseguide till Umag i Kroatien

Beläget vid den nordvästra spetsen av den kroatiska Istrien-halvön, är Umag känt för sin långa kustlinje, historiska charmer och som värd för ATP Croatia Open, en av de mest framstående tennisturneringarna i regionen. Med romerska kvarlevor, venetiansk arkitektur och en inbjudande Medelhavsatmosfär, är denna kuststad en idealisk plats för avkoppling och kulturella utflykter.

Stränder

Historiska sevärdheter

Gastronomi

Umag erbjuder en smakrik upplevelse med istriska specialiteter såsom tryffelrätter, olivolja och skaldjur. Testa de lokala vinerna Malvazija och Teran för en äkta istrisk smakupplevelse.

Aktiviteter

  • Tennis: Med ATP Croatia Open som höjdpunkt, erbjuder Umag utmärkta tennisfaciliteter för entusiaster.
  • Cykling: Utforska de gröna landskapen runt Umag med flera cykelvägar som tar dig genom vingårdar och olivlundar.
  • Evenemang: Umag är livfullt under sommarmånaderna med musikfestivaler, kulturella evenemang och, naturligtvis, ATP Croatia Open.
  • Shopping: Förutom handgjorda souvenirer kan du också finna kvalitativa lokala produkter som olivolja, vin och tryffelprodukter.
Bild från en vingård i Umag, Kroatien.

Utflykter i närheten

Avslutande tips

Umag är en pärla på Istrien-halvön, som erbjuder en mix av avslappning, sport, historia och kultur. Med sina soliga stränder, gastronomiska delikatesser och vänliga invånare, blir det snabbt en plats du önskar återvända till.


Reseguider till andra platser i Kroatien

BolBračBrelaDubrovnikHvarIstrienKrkNinPagPlitvice-sjöarnaPodgoraPulaRabRabacRovinjSplitTučepiVisVodiceZadarZagreb

Skriv en kommentar