Allt om att spela golf i Kroatien

Golf har under de senaste åren vuxit sig allt större i Kroatien, ett land mest känt för sina storslagna stränder och historiska städer. Men för den som letar efter en ny golfdestination, kan Kroatien vara det oväntade alternativet.

Populära golfdestinationer i Kroatien

Kroatien kan inte skryta med lika många banor som några av de mer etablerade europeiska golfdestinationerna, men vad de erbjuder är kvalitet, skönhet och unikhet.

  • Istrien: Den nordvästra delen av Kroatien, erbjuder flera högkvalitativa banor med underbar utsikt över Adriatiska havet. Golf Club Adriatic i Savudrija är ett av de mest populära valen bland turister.
  • Zagreb: Huvudstaden har flera banor i dess omgivning, som Golf & Country Club Zagreb, som kombinerar kvalitet med tillgänglighet.
  • Dalmatien: Golf Park Dubrovnik i Orašac är en underbar golfanläggning som erbjuder en kombination av vackra landskap och tekniska utmaningar.
  • Brijuni-öarna: På Brijuni-öarna finns en golfbana som har en historia som sträcker sig tillbaka till 1920-talet, vilket ger det en extra charm.
Bild på person som spelar golf i Kroatien.

Golfens växande popularitet

Medan golf historiskt sett inte varit en stor sport i Kroatien, har landets turistsektor under de senaste årtiondena insett sportens potential som en turistmagnet. Infrastrukturella investeringar, kombinerade med Kroatiens naturliga skönhet, har gett upphov till flera banor av internationell standard.

Vad tycker besökare?

Många golfare som besöker Kroatien blir positivt överraskade. Inte bara av banornas kvalitet, utan också av den vänliga atmosfären, den rimliga greenfeen, och landets allmänna skönhet. Att avsluta en dag med golf med att njuta av färsk skaldjur vid havet eller utforska en historisk stad, är en upplevelse få andra destinationer kan matcha.

Förutom själva golfupplevelsen framhäver besökare ofta den kroatiska gästfriheten och det faktum att många banor inte är överbelastade, vilket ger en mer avslappnad spelupplevelse.

Avslutande tankar om golf i Kroatien

Även om Kroatien kanske inte är det första landet som kommer i åtanke när man tänker på golfresor, håller det på att snabbt bli en favorit bland dem som upptäckt dess charm. Med en kombination av utmärkta banor, vacker natur och rik kultur, erbjuder Kroatien en golfupplevelse utöver det vanliga.


Artiklar om andra saker att göra i Kroatien

CyklingDykningEvenemang och festivalerSeglingStränderVandringVingårdsturer

Skriv en kommentar