Resmål/Kroatien/Aktiviteter

Aktiviteter och saker att göra i Kroatien

Kroatien, med sina bedårande kustlinjer, historiska städer och imponerande landskap, har mycket att erbjuda bortom de traditionella strandaktiviteterna. Oavsett om du är en äventyrlig resenär, naturälskare eller kulturintresserad, finns det något för alla i detta vackra land. Här kommer en lista över några av de mest populära aktiviteterna bland turister.

Vandring

Kroatien erbjuder en rad vandringsleder genom sina nationalparker och bergskedjor. Plitvice-sjöarna och Krka nationalparker är särskilt populära, med sina imponerande vattenfall och klara sjöar. För den som söker en utmaning, erbjuder Biokovo-berget en fantastisk utsikt över Adriatiska havet. Klicka här för att läsa vidare om vandring i Kroatien.

Segling

Med över tusen öar och en förtrollande kustlinje är segling ett av de mest populära sätten att utforska Kroatien. Starta från Split, Dubrovnik eller Zadar och segla mellan öarna Hvar, Brač, Korčula och Vis. Många charterföretag erbjuder allt från dagsturer till veckolånga kryssningar. Klicka här för att läsa vidare om segling i Kroatien.

Vingårdsturer

Kroatiens vinodlingshistoria sträcker sig tusentals år tillbaka. Besök vingårdar på halvön Istrien eller i Dalmatien och njut av lokala sorter som Malvazija och Plavac Mali. Flera vingårdar erbjuder rundturer, vinprovning och traditionella kroatiska maträtter. Klicka här för att läsa vidare om vingårdsturer i Kroatien.

Dykning

Kroatien har ett rikt undervattensliv, från korallrev till historiska vrak. Populära dykplatser inkluderar Pula med sina romerska vrak, Vis med det berömda vraket av ett andra världskrigets flygplan och Kornati nationalpark med dess mångfald av marina arter. Klicka här för att läsa vidare om dykning i Kroatien.

Utforska historiska städer

Från de antika murarna i Dubrovnik och Split till de pittoreska kullerstensgatorna i Rovinj och Poreč, erbjuder Kroatien en djupgående inblick i Europas historia. Guidade rundturer, museer och konstgallerier ger besökare en chans att dyka djupt in i landets rika kulturarv.

Cykling

Tack vare ett nätverk av cykelvägar och leder är Kroatien ett cyklistparadis. Utforska Istriens gröna landskap, kustvägar i Dalmatien eller de lugna stigarna på öarna. Många turistområden erbjuder cykeluthyrning och guidade turer. Klicka här för att läsa vidare om cykling i Kroatien.

Skriv en kommentar