Resmål/Kroatien /Aktiviteter /Evenemang och festivaler

Evenemang och festivaler i Kroatien

Kroatien, känt för sina soliga stränder och rika historia, erbjuder också en rad spännande evenemang och festivaler som speglar landets kulturella mångfald och livfullhet. Från musik och film till gastronomi och tradition, här är en lista över några av de mest framstående festivalerna du inte bör missa:

Dubrovnik Summer Festival (Dubrovačke ljetne igre)

Hålls varje sommar i den historiska staden Dubrovnik, denna festival erbjuder en månad av teater, klassisk musik, opera och dans i stadsens unika utomhusmiljöer, inklusive dess berömda stadsmurar och fort.

Ultra Europe

En av Europas största elektroniska musikfestivaler, Ultra Europe lockar DJ:s och musikfans från hela världen till Kroatien varje juli (sedan 2013). Tre dagar fyllda med energi, ljusshower och oförglömlig musik. Senast ägde festivalen rum i Split, tidigare har den även hållits i Hvar, Vis och Brač. Läs mer här.

Pula Film Festival

Hålls i det antika romerska amfiteatern i Pula, detta är den äldsta filmfestivalen i Kroatien och en av de mest prestigefyllda i regionen. Festivalen visar en blandning av inhemska och internationella filmer varje sommar. Läs mer här.

INmusic Festival

Zagrebs största utomhusmusikfestival, INmusic, har snabbt blivit en favorit bland rock- och indie-fans. Den tar plats på tre öar i mitten av Jarun-sjön och har tidigare presenterat artister som Arctic Monkeys, Florence + The Machine och Kings of Leon. Läs mer här.

Motovun Film Festival

Satt i den pittoreska kullstaden Motovun i Istrien, denna festival hyllar oberoende och avantgarde film. Förutom filmvisningar, erbjuder festivalen också workshops, paneldiskussioner och gatufester. Läs mer här.

Rijeka Carnival

Ett av de största och mest färgglada karnevalsevenemangen i Europa. Varje februari förvandlas Rijeka till ett spektakel av parader, maskeradballer och gatufester, där tusentals människor samlas för att fira. Läs mer här.

Oyster Festival i Ston

Varje mars samlas skaldjursälskare i den lilla staden Ston på Pelješac-halvön för att fira och njuta av områdets berömda ostron. Festivalen inkluderar provsmakning, folkmusik och traditionella dansföreställningar. Läs mer här.

För den som reser till Kroatien finns det alltid något att uppleva, oavsett tidpunkt på året. Dessa evenemang och festivaler ger en inblick i landets kultur, passion och gemenskap, och erbjuder en unik upplevelse för alla besökare.


Artiklar om andra saker att göra i Kroatien

CyklingDykningGolfSeglingStränderVandringVingårdsturer

Skriv en kommentar