Reseadapter och eluttag i Italien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Italien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Italien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Italien är Typ L, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Italien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Italien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Italien till Sverige.

🇮🇹

Reseadapter behövs till eluttag i Italien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Italien så måste du ta med en reseadapter, då de i Italien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Italien.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Italien som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Italien.

Reseadapter som passar eluttag i Italien

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Italien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Italien.

Reseadapter Italien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Italien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Italien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Italien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Italien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Italien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ L som används i Italien.

Att besöka Italien som turist

Italien är ett vackert land med en häpnadsväckande mångfald av landskap och vandringsleder, från Alperna till Sicilien. Italien har varit en vagga för konst och kultur sedan antiken. I målningar, skulpturer och arkitektur kan du beundra verk som har påverkat generationer av konstnärer världen över. Arkitekturen i Pisa, Florens, Venedig eller Rom erbjuder byggnader som representerar prakten både i dessa städers förflutna men också deras betydelse i det moderna samhället. Forntida ruiner som Pompeji är en källa för historiker och forskare om livet i det gamla Rom samtidigt som du har en otrolig utsikt från Vesuvius när det inte är så hotfullt! Dessutom är Italien världsberömt för sin goda mat och fantastiska viner. Och bara espresson är värd resan i sig själv.

Utsikten över detta vackra landskap kan inte slås. Du kan se tidigkristna byggnader och ruiner utspridda över hela delstaten med kända landmärken som Colosseum som ligger i Rom nära pittoreska sjöar, berg och andra naturliga inslag som utgör fantastiska bakgrunder till historiska strukturer som påminner besökarna om Italiens rika förflutna samtidigt som de håller dess befolknings nutid stadigt i sitt grepp.

Den bästa tiden att besöka Italien beror verkligen på vad du vill se och göra. I allmänhet är mellansäsongerna april till juni och september till oktober de bästa tiderna att besöka Italien eftersom vädret är mildare och det är mindre folkmassor. Om du däremot ska göra mycket utomhusaktiviteter som vandring eller strandbesök kan sommaren vara en bättre tid för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Italiens eluttag. 😊