Resmål/Italien/Shopping i Italien

Shopping i Italien

I Italien älskar man verkligen att shoppa. Här är det främst god mat, god design och inte minst kläder som är värt att handla. Det är inte för inte som Italien klassas som ett av världens allra bästa shoppingländer. Här gäller stil och elegans, och shoppingen i sig är en konst som gärna får ta tid. Hantverket i Italien är känt för sin kvalitet, men det är å andra sidan inte särskilt billigt att handla här.

Lokala marknader är bra för mat

Den bästa maten hittar man framför allt på de olika marknaderna som finns i städerna. Här är stånden fullproppade av frukt, grönsaker, korv, parmesanost, färska kryddor, skinkor och allt möjligt spännande som man kan tänka sig. Det är helt enkelt en fröjd för sinnena, att botanisera runt bland marknadsstånden. Här kan man köpa med sig massvis med godheter hem, då maten i Italien håller en genomgående hög standard.

Om man vill shoppa vin, vilket är landets stolta landsdryck, gör man det allra bäst på någon av de vingårdar som finns runt om i landet. Här får man chansen att följa vinprocessen från druva till färdigt vin. Det är en upplevelse som verkligen gör flaskan värd det den kostar, vilket ibland kan vara ganska mycket. Annars finns det många små vinbutiker i städerna, men här är priserna tyvärr högre, och det kan vara svårt att veta vilket vin som är mest värt att köpa.

Passa på att fynda guld

I Florens finns utsökt shopping för den kräsne, särskilt när det gäller läder- och skinnvaror. Här finns några av de allra skickligaste hantverkarna inom just läder- och skinnindustrin. Här kan man också hitta underbara smycken i guld, se till att ha koll på guldpriset innan du handlar någonting dock, här kan du se det aktuella kilopriset för guld. Venedig har också en hel del bra shopping att erbjuda, men här får man passa sig lite för att inte trilla över billigare importer - om det inte är det man är ute efter förstås.

Butiks-hopping är det roligaste sättet

De absolut roligaste och mest traditionella sättet att shoppa i Italien, är att gå från den ena lilla butiken till den andra. Men tänk på att man ofta blir bemött så som man är klädd i Italien. Vill man få uppmärksamhet i den fina butiken, då får man också ta och klä sig fint.

För den som verkligen vill shoppa loss i Italien är det givetvis Milano som gäller. I alla fall när det kommer till kläder, smink, skor och accessoarer, dvs. modegrejer. Hela stadens atmosfär och uppbyggnad inspirerar faktiskt till shopping. Här finns alla de verkligt stora modehusen stationerade, såsom till exempel Gucci, Armani och Prada, och Milano anses av många vara det coolaste stället i världen att shoppa på. Men det kan dock vara väldigt dyrt att shoppa i Milano, dock finns det outlets som säljer utgångna kläder till ett lite vettigare pris.

Shoppinggata i Milano

Betalkort funkar, men Cash is King

Det moderna Italien tar givetvis emot betalkort i alla de former, det kan dock vara bra att ha med kontanter när man strosar på marknader. Däremot kan man få rabatt om man köper mycket, och dessutom med just kontanter, även på de finare butikerna. Tänk på att de flesta butiker har stängt under eftermiddagen för siesta, och oftast även på söndagar. När det kommer till valuta så använder man den europeiska valutan euro i Italien.

Artiklar om städer i Italien

FlorensMilanoPalermoPisaRomTriesteTurinVenedig

Andra artiklar om Italien

Italiens klimat Vatikanstaten i Rom