Resmål/Frankrike /Städer /Saint Tropez

Saint Tropez - jet-setarnas paradis

Saint Tropez är verkligen jet-setarnas egna lilla paradis, och är mycket mindre till ytan än vad man kan tro. Saint Tropez är egentligen bara en liten söt hamnstad, som ligger en bit väster om Nice och St Raphael. Själva hamnområdet är avspärrat för trafik och enbart tillgängligt till fots, vilket gör att det har en mycket gemytlig och trevlig atmosfär. Här kan man flanera och njuta av de små butikerna i sin egen lugna takt, njuta av caféerna och inte minst beskåda av de enorma lustjakterna som ligger utmed Quai Jean-Jurès. Det är faktiskt knappt så man tror att det är sant! Vid hamnen finns också Musée de l’Annonciade, där man kan beskåda månag av de kända invånarnas konstverk.

Vackert färgade byggnader

Byggnaderna i Saint Tropez är vackert färgade, och många av dem härstammar faktiskt från så långt tillbaka som medeltiden. Längs de små gatorna hittar man lyxiga boutiquer, små coola barer och mysiga restauranger. Kyrkan Eglise de Saint Tropez tronar upp mitt i staden, och är byggd i barock stil. Mitt i staden, en liten bit från hamnen, ligger även torget Place de Lices. På en kulle i närheten av byn ligger ägen Citadellet, härifrån bjuds man på en magnifik utsikt över Saint Tropez och Saint Tropezbukten.

Populär men dyrt paradis

Saint Tropez har faktiskt varit populärt ända sedan 1800-talet, då många kända konstnärer valde att flytta hit och bo här. Och under senare tid gjorde Birgitte Bardot och hennes vänner orten oförglömlig genom sina vilda fester. Man får dock tänka på att det är ganska dyrt att leva i Saint Tropez, men det kan vara värt det för att få uppleva charmen!

Utsikt över Saint Tropez

Stränder, kändisar och fest

De två stränderna Plage de Graniers och la Bouillabaisse ligger mycket nära Saint Tropez. Men den allra bästa stranden, Pampelonne, ligger på andra sidan av den halvö som Saint Tropez ligger på. En hel del av stranden får man också betala för att få besöka, men det finns också strandbitar som är offentliga. Utmed stranden ligger även många trevliga restauranger och caféer, och det finns alla möjligheter i världen att prova på massor av olika vattensporter. Här finns också klubbar där champagnen flödar, bland annat Nikki Beach och Club 55. Om du vill se en världskändis är chansen stor här, åtminstone under dagtid.

Nattetid spenderas bäst i stadens centrum. Det finns flertalet klubbar att välja mellan, bland annat Les Caves du Roy, Papagayo, och La Bodega, men de kommer igång först sent om natten vid ett-två-tiden ungefär.

Skönt med eget transportmedel

För att ta sig runt i Saint Tropez på bästa sätt behöver man nästan hyra en bil, eller en moped. Åtminstone om man vill ta sig till stränderna eller ut på landsbygden. Det finns dock bussar till bl.a. St Raphael. På eftermiddagarna och under förmiddagarna kan köerna dock vara mycket långa, när alla skall till och från stränderna eller till och från staden.

Karta och hotell i Saint Tropez

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Saint Tropez där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell i Saint Tropez så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell i Saint Tropez.

Artiklar om andra städer i Frankrike

LyonMarseilleNiceParisSaint Tropez

Andra artiklar om Frankrike

Shopping i Frankrike Frankrikes klimat