Resmål/Frankrike/Berg i Frankrike

Kända berg i Frankrike

Frankrike är ett land med ett varierat landskap, inklusive många kända berg. Här nedan ger vi en kort introduktion till några av de mest kända bergen i Frankrike.

Mont Blanc

Mont Blanc är det högsta berget i Frankrike och även i hela Alperna. Det ligger på gränsen mellan Frankrike och Italien och har en höjd på 4 810 meter över havet. Mont Blanc är känt för sin imponerande höjd och sin vackra utsikt över området. Bergmassivet har varit en populär plats för vandring och klättring i århundraden och är fortfarande ett populärt resmål för utomhusentusiaster.

Mont Blanc du Tacul

Mont Blanc du Tacul är ett annat känt berg i Alperna och är en del av Mont Blanc-massivet. Det har en höjd på 4 248 meter över havet och är också en populär plats för vandring och klättring.

Berget Mont Blanc du Tacul i Frankrike.

Mont Blanc du Tacul i Frankrike.

Grande Casse

Grande Casse är ett berg som ligger i Vanoise National Park i Alperna. Det har en höjd på 3 855 meter över havet och är känt för sin vackra utsikt över området. Bergmassivet är populärt för vandring och skidåkning.

Aiguille du Midi

Aiguille du Midi är ett annat känt berg i Alperna som har en höjd på 3 842 meter över havet. Bergmassivet är känt för sin kabelbana som tar besökare till toppen och ger en spektakulär utsikt över området. Aiguille du Midi är också populärt för vandring och klättring.

Aiguille du Dru

Aiguille du Dru är ett berg som ligger i Mont Blanc-massivet i Alperna och har en höjd på 3 773 meter över havet. Bergmassivet är känt för sin vackra utsikt och är populärt för vandring och klättring.

Pic du Midi de Bigorre

Pic du Midi de Bigorre är ett berg som ligger i Pyrenéerna och har en höjd på 2 877 meter över havet. Bergmassivet är känt för sin observatorium på toppen och är populärt för vandring och klättring.

Artiklar om städer i Frankrike

LyonMarseilleNiceParisSaint Tropez

Andra artiklar om Frankrike

Shopping i Frankrike Floder i Frankrike Sjöar i Frankrike Frankrikes klimat