Semesterparadiset Nice

Nice är huvudstaden i det klassiska semesterparadiset som brukar benämnas Franska Rivieran. Staden ligger placerad oerhört vackert längs med havet, och stranden ligger precis vid stadens fötter. Stranden är dock faktiskt inte av sand, utan av mindre, runda stenar. Nice är en av de äldsta bosättningarna i världen, vilket är lätt att förstå utifrån stadens karaktär. Det är verkligen ett ställe att njuta av solen och klimatet på.

Modern stad idag

Idag är Nice är en behagligt modern stad, som är vida känd för sina stränder och fina blommarknader. Stranden är en gemytlig stenstrand full av liv under somrarna. Utmed stranden ligger gatan Promenade des Anglais, den livliga huvudgatan som inhyser många trevliga restauranger och caféer. Här kan man njuta av både havet och folket. Namnet Nice kommer ursprungligen från alla de engelsmän som kom hit under 1700-talet, de ville ha en trevlig boulevard att vandra och njuta av utsikten längs.

Torgen i Nice är en upplevelse i sig

Nice är också känt för sina många trevliga torg, där det är livat i princip dygnet runt. Här kan man sitta vid ett café och bara njuta av folkvimlet, uppträdandena och showerna. Huvudtorget heter Place Masséna, ett torg som är omgivet av palmträd och ligger ungefär två minuter från Promenade des Anglais. Husen runt torget är av italiensk arkitektur. Andra trevliga torg med unika karaktärer är Place Garibaldi, Place Rossetti och Cours Saleya.

Nice med sin strand

Det gamla Nice och stadens sevärdheter

Vieux Nice betyder gamla Nice, och är en del av staden som är full av små gator, gamla vackra hus och mysiga butiker och caféer. Nattlivet är dock som sig bör, hektiskt och gemytligt. Många håller sig nära stranden och Vieux Nice under nattens timmar, som dessutom erbjuder sina besökare många trevliga festivaler runt året.

Till en av Nices främsta sevärdheter hör helt klart Terra-Amata, en arkeologisk plats från den äldre stenåldern som ligger placerad en bit utanför staden. Det finns även ett Terra-Amata Museum. Konstnärligt intresserade kan njuta av t.ex. Chagallmuseet, Matissemuseet, Musée de Beaux-Arts Jules Chéret, Asiatiska museet och Moderna museet, bara för att nämna några. Andra trevliga museum i Nice är Naturhistoriska Museet och Sjöhistoriska Museet. Flera av stadens sevärdheter finner man i Nice Cimiez, som ligger uppe i de vackra bergen, ungefär en kvarts busstur från Nices stadskärna. Slottet Le Chateau ligger också det i bergen med en vacker utsikt över havet.

Utkanten av Nice är också trevlig

Om man kan tänka sig att ta sig utanför staden finns även där mycket att se. De vackra bergen ligger precis bakom Nice, och bjuder in till äventyr av alla de slag. Menton och Juan les Pins är två charmiga badorter som ligger nära Nice, och för att inte tala om Cannes och det pyttelilla landet Monaco, som kan upplevas via en enkel tågresa eller tom. genom en helikoptertur. Nice är faktiskt större än vad man tror!

Tidszon och tidsskillnad Nice

Om du undrar vad klockan är i Nice eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Nice, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är i Nice, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Nice.

Karta och hotell i Nice

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Nice där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell i Nice så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell i Nice.

Artiklar om andra städer i Frankrike

LyonMarseilleParisSaint Tropez

Andra artiklar om Frankrike

Shopping i Frankrike Frankrikes klimat