Resmål/Frankrike/Sjöar i Frankrike

Kända floder i Frankrike

Frankrike har många vackra sjöar som lockar turister från hela världen. Här i denna artikel skall vi ta en djupare titt på några av de mest kända sjöarna i Frankrike.

Lac de Guerlédan

Lac de Guerlédan är en stor sjö i Bretagne i norra Frankrike. Sjön är känd för sina vackra omgivningar och är en populär destination för vattenaktiviteter såsom fiske och segling. Lac de Guerlédan är också känd för sin rika fågelliv och är en populär destination för fågelskådning. Sjön har också en lång historia som turistdestination och har lockat besökare sedan 1800-talet på grund av dess vackra omgivningar och behagliga klimat.

Lac d'Annecy

Lac d'Annecy, eller Annecysjön, är en av de mest kända sjöarna i Frankrike och ligger i Alperna i södra Frankrike. Sjön är känd för sin kristallklara vatten och sina vackra omgivningar, och är en populär destination för vattenaktiviteter såsom segling, kanotpaddling och dykning. Annecysjön har också en lång historia som turistdestination och har lockat besökare sedan 1800-talet på grund av dess vackra omgivningar och behagliga klimat.

Lac de Grand-Lieu

Lac de Grand-Lieu är en stor sjö i västra Frankrike, belägen i Loire-dalen. Sjön är känd för sin rika fågelliv och är en populär destination för fågelskådning och vattenaktiviteter såsom kanotpaddling och fiske. Sjön är också en viktig del av regionens kulturarv och har varit en turistdestination i århundraden på grund av dess vackra omgivningar och behagliga klimat.

Bild på Lac d'Annecy, Annecysjön, i Frankrike.

Lac d'Annecy, Annecysjön, i Frankrike.

Lac d'Orient

Lac d'Orient är en stor sjö i Champagne-Ardenne-regionen i östra Frankrike. Sjön är känd för sina vackra omgivningar och är en populär destination för vattenaktiviteter såsom segling och fiske. Sjön har också en lång historia som turistdestination och har lockat besökare sedan 1800-talet på grund av dess vackra omgivningar och behagliga klimat.

Lac de Saint-Point

Lac de Saint-Point är en stor sjö i Jura-bergen i östra Frankrike. Sjön är känd för sina vackra omgivningar och är en populär destination för vattenaktiviteter såsom segling och fiske. Sjön har också en lång historia som turistdestination och har lockat besökare sedan 1800-talet på grund av dess vackra omgivningar och behagliga klimat.

Det finns många andra kända sjöar i Frankrike, inklusive Lac du Bourget, som är den största sjön i Frankrike, och Lac de Vassivière, som är en stor sjö i centrala Frankrike. Sjöarna spelar en viktig roll i Frankrikes historia, kultur och ekonomi och har också skapat vackra landskap och möjliggjort utvecklingen av många städer och byar längs dess stränder.

Artiklar om städer i Frankrike

LyonMarseilleNiceParisSaint Tropez

Andra artiklar om Frankrike

Shopping i Frankrike Frankrikes klimat Berg i Frankrike Floder i Frankrike