Resmål/San Francisco/Sevärdheter

Sevärdheter i San Francisco

Det finns få städer i världen som erbjuder så många olika typer av sevärdheter på en och samma plats som San Francisco faktiskt gör. Staden ligger belägen i norra Kalifornien och är den näst mest tätbefolkade staden i USA. Många människor drömmer om att göra sin livs resa och det är faktiskt väldigt många av de drömmarna som går till just USA. Tyvärr är det inte alla som kommer iväg och har möjligheten att få uppleva allt det fantastiska som San Franciso har att erbjuda.

Golden Gate-bron är välkänd

En av de mest kända sevärdheterna är den fantastiska och omtalade Golden Gate-bron. Denna hängbro som går över sundet "Golden Gate" i Kalifornien är cirka 2737 meter lång och hade sin premiär år 1937. Bron anses vara symbolen för hela staden och den är vanligt förekommande i filmer. Vanligast är kanske att man kör bil, men för den som vill går det även bra att promenera över bron.

Alcatraz lockar många

För den som söker lite mörkare och mer spännande sevärdheter är fängelset Alcatraz öppet för besökare. Många har nog hört om de fångar som en gång satt här och för den som gillar vidskeplighet, sägs det att fängelset är hemsökt. Alcatrazfängelset ligger ute på en ö, vilket gjorde det omöjligt för fångar att rymma, trots att vissa faktiskt lyckades. Trots att fängelset stängde så långt tillbaka som år 1968 är det fortfarande en väldigt eftertraktad sevärdhet för turister som besöker staden och precis som Golden Gatebron, har Alcatraz blivit känt i många olika filmer, t.ex. Flykten från Alcatraz.

Hyde Street i San Francisco med Alcatraz i bakgrunden

Foto taget vid Hyde Street i San Francisco med fängelseön Alcatraz i bakgrunden

Många museer förgyller SF

San Franciso har vanligtvis ett väldigt fint väder, men skulle man någon dag på sin resa behöva stå ut med regn eller blåst, finns det en hel del olika museer att besöka. Kanske kan museum låta trist och långtråkigt, men på California Academy of Sience ges en helt annan känsla än tristess! Muséet innehåller en rad olika reptiler och akvarier och passar likaväl för mindre barn som för vuxna. Se till att du planerar ditt besök noga och har god tid på dig, muséet är stort och av hög klass, vilket gör att man gärna vill stanna ett tag längre. Blir du hungrig kan du antingen välja att gå till restaurangen på plats, eller så har du redan innan sett till att ta med dig en matsäck.

Ett annat museum som har blivit väldigt omtalat och omtyckt är Walt Disney Family Museum. Muséet ligger lite i skymundan, men är helt klart värt ett besök för den som är intresserad av Walt Disney som serietecknare och hur det hela startade. Det kan dock vara bra att veta att även om muséet handlar om Walt Disney och faktiskt kan passa alla åldrar, är det mest ett museum som skildrar Walts och hans familjs liv, vilket inte är fy skam det heller.

Ett kulturellt Mecka

Det är dock inte enbart materiella saker som anses som sevärdheter i San Francisco. Här kan den som är intresserad av trädgårdar och växter få en mycket exalterande upplevelse. Trots att staden har fler trädgårdar än enbart en, kommer det här att endast tas upp den Japanska te-trädgården (Japanese Tea Garden). Denna mysiga plats ligger i Golden Gateparken och här samlas många besökare för att se den fina trädgården. Trädgården är inte jättestor, men fungerar utmärkt vid en lättsammare dagsutflykt. Besökare menar att platsen är lika vacker att besöka i regn som i solljus.

Man kan enkelt säga att staden har en sevärdhet för alla, passar alla åldrar och kan erbjuda mer än vad det flesta städer kan, både när det gäller shopping, nattliv eller matkultur.

Trots att inte alla föredrar att lyssna på opera i sin vardag, är det många som ändå finner ett stort nöje i att besöka det stora, klassiska operahuset San Francisco Opera. Platsen har fått mycket bra recensioner och det är inte enbart för hur vackert operahuset faktiskt är, utan även för den fantastiska akustik som sprider sig när orkestern sätter igång. Som besökare behöver du inte oroa dig för att inte få god utsikt. Platserna är väl separerade och för den som är ute i god tid kan man även boka balkong. Många besökare vittnar om att operasångarna är relativt unga, men detta har inte hindrat dem från att nå den absolut högsta ton möjligt.

San Francisco - en stad för alla

Återigen är det viktigt att påpeka att San Francisco är staden för dig, din familj, partner eller vänner. Oavsett vem man väljer att besöka staden och landet med, är det nästan oundvikligt att ha en rolig stund. Här finns mängder med saker för stora som små och det finns ingen tvekan om att du kommer hitta något som passar alla i sällskapet. Med så många saker att se och så mycket att göra kan man nog våga satsa på ett billigare hotell. Att sitta instängd på hotellrummet är verkligen det sista man kommer vilja göra. Gör det mesta möjliga av din resa till San Fransisco!

Karta över San Francisco i USA

Här nedan hittar du en karta över San Francisco i USA. Du hittar även länkar till alla sevärdheter och städer vi skriver och tipsar om direkt i kartan. Du kan zooma och scrolla runt på kartan genom att använda musen (eller fingrarna om du använder en mobil).