Resmål/Polen/Shopping i Polen

Shopping i Polen

Det är lätt att gå och bli shoppingfrälst i Polen. Det här är ett land som det verkligen är värt det att göra en shoppingresa till. Resan hit tar varken lång tid eller är dyr, sedan är shoppingen i Polen, med svenska mått mätt, riktigt prisvärd. Här kan man faktiskt göra fynd även när det gäller större kvalitetsvaror. Med tanke på att Polen också är ett EU-land, är det också lätt att importera även dyrare produkter till Sverige.

Åk på kombinerad semester- och shoppingresa

I Polen byggs det upp nya varuhus överallt, inte minst i hamn- och storstäderna såsom Warszawa och Gdansk. Det har nämligen blivit riktigt populärt att kombineraen semester i Polen med en shopping spree! Det finns till och med företag som specialiserar sig på just guidade rundresor för olika typer av shopping, och som till och med hjälper till med frakten hem.

Och faktum är att det är all typ av shopping som lockar. Här kan man till exempel hitta kvalitetsvaror när det kommer till inredning, badrum, kök, möbler och kaminer. Man kan också spendera sin semester och genomföra större tandingrepp, till en bråkdel av kostnaden hos en tandläkare i Sverige.

Hälsoshopping är populärt

Man kan även åka till något av alla de spa- och hälsocenter, som lockar med billiga priser och bra kvalitet. Shopping i Polen är en mångsidig upplevelse, här erbjuds det mesta och flera av de olika hälsocentrena har en mångårig och stolt tradition av massage, bubbelbad, lermasker, manikyr och allt vad hälsocenter nu innebär.

Ordinär shopping också ett bra alternativ

När det gäller mer vanlig shopping, såsom kläder, elektronik, m.m., är utbudet numera enormt och det går att botanisera i timmar i de enorma varuhusen. Överallt finns numer de stora märkeskedjornas varor, smink, inredningsdetaljer och inte minst elektronik. Här finns också vitvaror av alla olika slag till helt oslagbara priser, jämfört med Sverige.

Priserna i Polen ligger ungefär 30 till 60 % lägre än i Sverige. Det är lätt att räkna ut att en resa till Polen kan löna sig, i rena pengar räknat. De vanligaste betalkorten tas emot i varuhusen och öppettiderna är generellt sett väldigt generösa.

Artiklar om städer i Polen

GdanskWarszawa

Andra artiklar om Polen

Polens klimat
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com