Resmål / Norge /Shopping i Norge

Shopping i Norge

Norge är ett väldigt härligt land att besöka. Men eftersom Norge är ett ganska rikt land, har även shoppingpriserna tyvärr trissats upp ganska rejält. Köpkraften för en svensk är således inte jättestor, och den norska kronan står sig stark år efter år jämfört med den svenska kronan. I Norge gör man rätt om man fönstershoppar först och väljer sedan, och då väljer med omsorg. Däremot finns det ett stort utbud av goda kvalitativa produkter, men det är som sagt inte särskilt billigt.

Norskt hantverk är populärt

Om man shoppar i Norge kan det vara skoj att leta efter inhemska varor, såsom norsk design, konst och norska kläder. Då blir man inte besviken, eftersom kvaliteten hålls mycket hög och designen är vida känd och mycket omtyckt världen över.

I Norge är det i huvudsak huvudstaden Oslo som gäller om man ska shoppa, åtminstone om man vill spendera timmar med att botanisera efter fynd eller vill shoppa loss ordentligt. Karl Johan, som också är huvudgata i staden, och Akers Brygge är de mest populära valen för den som vill ta en shoppingdag i Oslo.

Norsk design också populärt

Men det finns så klart mer att hämta om man är ute efter unika varor. Om man istället besöker Frogner & Bygdøy Allé kan man hitta fantastiska designbutiker, som kan få det mest kritiska ögat att mjukna. I Grünerløkka hittar man också många inhemska designers, och det kan vara en spännande upptäckt för den som uppskattar god design. Utmed Kongensgatez kan man också hitta massvis med små mysiga gallerier.

Butiker, gallerior och varuhus håller genomgående en mycket hög standard i Norge, och inredningarna är ofta mycket väldesignade. Norska butiker har ungefär samma öppettider deras svenska motsvarigheter. Och man tar gärna emot kredit- och betalkort previs som i Sverige. De norska säljarna är kända som mycket trevliga och hövliga, och man kan räkna med att få en mycket bra service i butikerna.

Artiklar om städer i Norge

BergenOslo

Andra artiklar om Norge

Norges klimat