Resmål/Thailand/Visum i Thailand

Visum i Thailand

Hur länge man får stanna i Thailand bestäms via en stämpel i det ankomstkort som man får när man anländer till Thailand, men hur länge man får stanna beror även på vilken typ av visum man har. Om man behöver ett visum för en längre vistelse i Thailand behövs det också ett pass som är giltigt i minst 6 månader, och ett nytaget foto av sig själv. Du kommer också att behöva betala en administrativ ansökningsavgift. Planerar du att arbeta eller studera i Thailand måste du ansöka om visum för detta först.

Turistvisum för Thailand

Om du är svensk medborgare och skall stanna färre än 30 dagar behöver du inte något visum för att få besöka Thailand. Du får automatiskt ett 30 dagars turistvisum vid ankomst. Kravet är bara att ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader, och att du har en bekräftad biljett ut ur Thailand.

Om du har anlänt som turist utan visum kan du resa ut och sedan tillbaka in i Thailand, och på så sätt stanna ytterligare 15 dagar i Thailand. Detta är en procedur som får repeteras max 2 gånger.

Vill du stanna längre änså kan du hos thailändska ambassaden ansöka om ett visum för upp till 60 dagar. Det går även att söka Single Entry, Double Entry och Tripple Entry-visum, vilka gör att du kan resa ut och tillbaka in i landet i syfte att förnya din 60-dagars period.

Visum för pensionärer (Long Stay)

Om du är pensionär (över 50 år) eller gift med en thailändsk kvinna, så kan du få ett särskilt Long Stay-visum. Med hjälp av detta kan du stanna i Thailand i upp till ett år. Det ställs dock vissa ekonomiska krav för att få ett sådant, du måste helt enkelt kunna visa upp bevis på att du har råd att stanna i Thailand under en så lång tid.

Business Visa

För att kunna arbeta i Thailand krävs ett Business Visa, Non Imigrant Visa B.

Visum för studier och utbildning

Om du ska studera eller utbilda dig på annat sätt i Thailand krävs ett ED visa. Du måste då kunna visa upp intyg från skolan i Thailand, som visar att du är antagen på skolan och att du skall studera.

Thailändska ambassaden i Stockholm

Här nedan hittar du kontaktuppgifter till thailändska ambassaden i Stockholm:
Royal Thai Embassy
Floragatan 3,
100 40 Stockholm
Tel. +46(0)8 588 04 250
Fax: +46(0)8 411 0446
E-mail : visa@thaiembassy.se

Andra artiklar om Thailand

Thailands klimat Vaccination i Thailand