Resmål/Thailand/Vaccination i Thailand

Vaccination i Thailand

När man reser på semester till Thailand är det ofta nödvändigt att vaccinera sig. Exakt vilket vaccinationsskydd du behöver beror lite på hur länge du planerar att stanna och vad du skall göra i Thailand, det finns många bra vaccinationskliniker som kan ge dig bra information om vaccination inför en Thailandsresa. Viktigt att tänka på är att om du kommer att vistas på landsorten utanför storstäderna och turistorterna, så behöver du generellt sett fler vaccinationer än om du bara åker t.ex. till Bangkok.

Sjukdomar i Thailand

Här nedan följer några av de vanligaste sjukdomar som du kan vaccinera dig mot när du åker till Thailand. För personlig rådgivning rekommenderar vi dock att du kontaktar en vaccinationsklinik, för att få bäst och säkrast rådgivning.

Malaria i Thailand

Malaria är en sjukdom som sprids genom myggor och myggbett och förekommer i Thailand, men det är inte säkert att man behöver vaccinera sig mot detta om man åker till någon av de vanligaste turistdestinationerna såsom t.ex. Bangkok, Cha Am, Chiang Mai, Chiang Rai, Hua Hin, Pattaya, Phuket, Koh Samui, osv.. Men dubbelkolla alltid detta med din vaccinationsklinik före avresa.

Hepatit A

Heptatit A är en sjukdom som orsakas av ett virus som ger inflammation i levern, och framför allt sprids via förorenad mat och dryck.

Hepatit B

Hepatit B är en sjukdom orsakas av ett virus som leder till inflammation i levern. Sjukdomen kan överföras sexuellt, men även genom blodsmitta eller i samband med t.ex. tatuering, piercing, öronhåltagning, kirurgiska ingrepp, blodtransfusioner, otillräckligt rengjorda kanyler, och så vidare.

Rabies

Rabies är också en otäck sjukdom som förekommer i Thailand, men som tur är är den inte vanligt förekommande. Det går inte heller att vaccinera sig mot rabies, som är en dödlig sjukdom om behandling inte påbörjas omedelbart efter smittotillfället. Om du blir biten av ett djur under din resa bör du göra ett rabies test.

Övriga sjukdomar i Thailand

Andra sjukdomar som förekommer i Thailand är t.ex. japansk encefalit, difteri, HIV och AIDS.

Vaccinationsguide Thailand

Det finns många bra vaccinationsguider på nätet med ytterligare information om vaccination för Thailand, särskilt bra är det att hålla koll på information hos 1177 som du kan hitta här.

Andra artiklar om Thailand

Thailands klimat Visum i Thailand