Resmål/Mallorca/Magaluf och Palma Nova

Magaluf och Palma Nova på Mallorca

På ön Mallorca hittar man de mycket populära bad- och semesterorterna Magaluf och Palma Nova. Under våren och hösten är det här ett ganska lugnt ställe, då ser man mest barnfamiljer och par som är här för att riktigt njuta av den goda servicen och det härliga badlivet. Men under sommaren blossar Magaluf upp till att bli en riktig partystad, för alla som känner att de vill njuta av det härliga utelivet på nätterna och badlivet på dagarna. Givet ett riktigt badparadis hittar man så klart även många vattensporter att utöva, alltifrån bananbåtar till jetski och paragliding.

Palma Nova och Magaluf

Intill Magaluf ligger Palma Nova. Men numera har byarna växt ihop till en lite större enhet, så man skulle nästan kunna säga att de är en och samma ort. Men man kan fortfarande se en del skillnader mellan de två olika områdena. Det är en lite lugnare atmosfär i Palma Nova, och andelen fast bosatta spanjorer är något högre, medan Magaluf inrymmer de flesta av de större hotellen, barerna och diskoteken.

Grymma stränder i Magaluf och Palma Nova

Nöjesområdet Punta Balena

Det finns även ett stort nöjesområde i Magaluf, som heter Punta Balena. Det ligger på en höjd strax mellan Magaluf och Palma Nova. Här finns över hundra olika barer att välja mellan, på riktigt. Det finns också många utediskotek som i sig är riktiga upplevelser.

Roliga internationella ställen

De många turister som är i Magaluf under somrarna påverkar utelivet både i Magaluf och på övriga Mallorca. Hit kommer framför allt många britter, och man hittar därför ganska många engelska pubar, och många barer som erbjuder storbilds-TV som visar engelsk fotboll. Men det finns också några riktig svenska ställen, bland annat pubbarna Den Glade Viking och Grabbarna Grus. Här samlas ofta svenskar för hålligång natten lång.

Om man vill göra annat än att bara njuta av sol, bad och feta fester finns det så klart mycket annat att upptäcka på ön Mallorca. Från Magaluf är det som exempel bara en kvarts busstur till den charmiga och mysiga Palma. Här finns många sevärdheter, och Palma erbjuder också väldigt trevlig shopping med mängder av lokala produkter, kläder och mycket mer. Man kan också åka upp i bergen mot mitten av Mallorca, och njuta av den fantastiska naturen och de vackra vyerna. Här hittar man även många små och mysiga bergsbyar.

Så länge man håller sig inom området Magaluf och Palma Nova är det ganska lätt att ta sig fram till fots, då allt ligger inom bekvämt avstånd. Men för att ta sig till Palma eller upp till bergen kan man hoppa på någon av de många bussar som finns, eller åka med en guidad tur.

Karta över Magaluf och Palma Nova

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Magaluf och Palma Nova där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.