Resmål/Malaysia/Langkawi

Langkawi - Malaysias paradisö

Om du letar efter en hisnande och avkopplande semesterort kan du söka dig till Langkawi i Malaysia. Detta öparadis kryllar av naturliga underverk som kommer att ta andan ur dig. Från det ögonblick du anländer kommer du att charmas av Langkawis avslappnade atmosfär och fantastiska landskap. Det finns något för alla här, från adrenalinstinna som söker äventyr och de som bara vill koppla av på stranden.

Stränder på Langkawi

Om du är ute efter en strandsemester är Langkawi den rätta platsen, Langkawi är hemvist för några av de vackraste stränderna i Sydostasien. Med miltals av fantastisk kustlinje att välja mellan kan du hitta den perfekta platsen för att koppla av i solen. Här är några av de bästa stränderna på Langkawi.

Pantai Cenang

Denna långa och sandiga strand är en av den mest populära på Langkawi. Den är perfekt för att simma, sola och koppla av.

Pantai Tengah

Den här stranden är lite lugnare än Pantai Cenang, vilket gör den till den perfekta platsen för att komma bort från folkmassorna. Det finns också några bra fisk- och skaldjursrestauranger i närheten.

Tanjung Rhu

Denna den avskilda stranden är perfekt för dem som vill komma bort från allt. Den är också perfekt för fågelskådning, eftersom det finns många sällsynta arter i området.

Vacker sandstrand på Langkawi.

Saker att göra i Langkawi

Även om Langkawi har några av Malaysias bästa stränder, så bör du ändå se till att göra annat än att bara njuta av solen och vågorna också. Om du är ute efter lite mer spänning finns det gott om aktiviteter som kan hålla dig sysselsatt. Här är några av de bästa sakerna att göra i Langkawi.

Gå på en djungelvandring

Langkawi är hemvist för några av de vackraste regnskogarna i Sydostasien, så se till att gå på en vandring genom djungeln. Du kommer att belönas med fantastiska vyer och en närgången titt på regionens flora och fauna.

Nå hissnande höjder på Langkawi Skybridge

Om du är ute efter spänning kan du bege dig till Langkawi Skybridge och testa dina nerver. Denna böjda bro sträcker sig över en dal och erbjuder en fantastisk utsikt över den omgivande djungeln och bergen. Man ser ut över hela ön och faktiskt går det även att se Thailand. Man tar sig upp till Langkawi Skybridge genom att ta en linbana till berget Machincangs topp (700 meter över havet).

Vid linbanans nedre station ligger för övrigt turistbyn Oriental Village, där man finner ett fint hotell, trevliga restauranger och souvenirbutiker. I närheten ligger även vattenfallet Telaga Tujuh (även känt som Seven Wells), där man efter att ha gått uppför ca. 600 trappsteg kan njuta av bad i bassänger som urholkats i berget av vattnet.

Linbanan till Machincangs topp på Langkawi.

Linbanan till Machincangs topp på Langkawi.

Besök Eagle Square

Detta på det ikoniska torget finns en gigantisk staty av en örn som svävar över landskapet. Det är en fantastisk plats för foton, och du kan också lära dig mer om Langkawis historia och kultur här.

Ta en båttur

Ett av de bästa sätten att se Langkawis fantastiska kustlinje är att ta en båttur . Du får utforska dolda vikar och grottor och kanske till och med se delfiner eller valar.

Smaka på den lokala maten

Det malaysiska köket är ett av de mest smakrika i världen, så se till att smaka på så mycket som möjligt av det när du är i Langkawi. Från curryrätter till skaldjur, det finns allt från milda till kryddiga rätter att prova.

Shoppa till du faller

Langkawi är hem för fantastisk shopping, från traditionella marknader till exklusiva butiker. Om du letar efter en souvenir att minnas din resa med, kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter här.

Att ta sig till Langkawi

Det bästa sättet att ta sig till Langkawi är att flyga till Langkawis internationella flygplats. Det finns regelbundna flyg från t.ex. närliggande landet Singapore, men även från Malaysias huvudstad Kuala Lumpur och andra större malaysiska städer. Du kan också ta en färja från Penang eller Satun.

Hotell på Langkawi

Om du planerar en resa till Langkawi, se till att kolla in de bästa erbjudandena på hotell på Langkawi här. Du hittar allt från budgetvänliga alternativ till lyxiga resorts, så det finns något för alla.

Karta över Langkawi

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Langkawi där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.

Den bästa tiden att besöka Langkawi

Langkawi är ett resmål som är öppet året runt och har något att erbjuda alla. Den bästa tiden att besöka beror dock på vad du letar efter. Om du vill njuta av stränderna och solen ska du åka under torrperioden från november till april. Om du är intresserad av djungelvandringar och att spana på vilda djur, åk under regnperioden från Maj till oktober.

Oavsett när du åker kommer du garanterat att bli förälskad i Langkawi - Malaysias paradisö.