Reseadapter och eluttag i Malaysia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Malaysia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Malaysia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Malaysia är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Malaysia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Malaysia? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Malaysia till Sverige.

🇲🇾

Reseadapter behövs till eluttag i Malaysia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Malaysia så måste du ta med en reseadapter, då de i Malaysia använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Malaysia.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Malaysia som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Malaysia.

Reseadapter som passar eluttag i Malaysia

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Malaysia, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Malaysia. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Malaysia.

Reseadapter Malaysia till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Malaysia i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Malaysia till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Malaysia. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Malaysia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Malaysia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Malaysia.

Att besöka Malaysia som turist

Malaysia är ett populärt turistmål av många skäl. Landet är hemvist för olika kulturer, fantastiska naturlandskap och en mängd historiska sevärdheter. Dessutom är Malaysia känt för sin goda mat, varma gästfrihet och överkomliga priser.

På grund av sina många attraktioner är Malaysia ett favoritresmål för resenärer från hela världen. Turister kan njuta av allt från vackra stränder till majestätiska berg, och det finns något för alla i Malaysia. Oavsett om du är ute efter ett äventyr eller en avkopplande semester kommer Malaysia garanterat att tillfredsställa dig.

Så om du letar efter ett fantastiskt resmål, se till att lägga till Malaysia på din lista! Du kommer inte att ångra dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Malaysias eluttag. 😊