Resmål/Indonesien/Fantastiska Bali

Fantastiska Bali i Indonesien

Bali är ett tropiskt paradis i Indonesien som erbjuder något för alla. Med sina världsberömda stränder, frodiga djungler och höga vulkaner har Bali något att erbjuda alla som vill ha en fantastisk semester. Här kommer tio supertips som du kan ta med dig och ha i åtanke under din nästa resa till Bali.

Hyr en villa istället för hotell

Det finns många lyxvillor att hyra på Bali. Om du bor i en villa får du gott om utrymme för att koppla av och njuta av de vackra omgivningarna. De flesta villor har en privat pool, så du kan ta ett dopp när du vill. Det kanske kostar lite mer än ett vanligt hotellrum, även av den lyxigare varianten, men det är galet avslappnande och lyxigt att ha en egen villa på Bali - även om det bara är för stunden.

Passa på att lära dig surfa

En sak som Bali är känt för är dess surfstränder, kanske den kändaste av dem alla är Kuta Beach. Kuta Beach har länge varit ett tillhåll för sydostasiens surfare, och har länge även setts som stället att åka till om man vill lära sig surfa när man backpackar i Sydostasien. Så om du alltid har velat lära dig att surfa finns det nästan inget bättre ställe än Bali.

Besök apskogen i Ubud

Apskogen Monkey Forest i Ubud, är hem för hundratals långsvansade makaker. Det är en fantastisk plats att se dessa förtjusande varelser på nära håll, men se upp bara - så att dem inte knycker ditt mellis eller din kamera! 😅

Upplev balinesisk dans

En sak man inte bör missa när man är i Bali är att se en traditionell balinesisk dansföreställning. Det finns flera ställen där du kan se dessa traditionella balinesiska danser, till exempel Legong-dansen och Barong-dansen, och man blir alltid superglad när turister vill komma och kolla in danserna. Dessa föreställningar är ett utmärkt sätt att lära sig mer om den ganska unika kulturen på Bali.

Strand full med folk i Bali.

Klättra upp på en vulkan

Sugen på att klättra upp på en vulkan? Det finns flera vulkaner att välja mellan på Bali, men den kanske mest populära är Batur. Vandringen till toppen tar cirka 2 timmar, och utsikten från toppen är otrolig.

Åk på snorkling- eller dykutflykt

Bali är inte bara surfarnas paradis, utan Bali har även några av världens absolut bästa snorklings- och dykplatser. Oavsett om du är nybörjare eller ett proffs kommer du att kunna hitta en plats som passar dig. Det erbjuds dessutom mängder med organiserade turer man kan hänga med på, kolla med den lokala resebyrån bara.

Lär dig laga balinesisk och indonesisk mat

En sak som rekommenderas är att ta en matlagningskurs. Det vill säga att lära sig att laga indonesisk mat, som är ett riktigt trevligt sätt att ge lite variation till en semester. Det finns många matlagningsskolor på Bali som erbjuder kurser för alla nivåer, oavsett om du är nybörjare i köket eller i klass med Gordon Ramsey.

Åk på forsränning

En sak som inte många vet är att Bali har flertalet floder, som erbjuder fantastiska möjligheter till forsränning. Det är ett utmärkt sätt att få adrenalinet att pumpa, och uppleva någonting annorlunda när man är i paradiset.

Få en balinesisk massage

Det finns många ställen där du kan få en traditionell balinesisk massage. Dessa massageformer är ett utmärkt sätt att koppla av på, och varva ner efter en dag av äventyr och utforskande.

Gå på en shoppingrunda

En annan sak som inte många känner till är att Bali verkligen är ett paradis för shoppare. Du hittar allt från handgjorda varor till designermärken. Det är vanligt att man förhandlar om priset, eller prutar, så se till att du anstränger dig lite för att få det absolut bästa priset.