Resmål/Blogg/Bästa backpacking-resmålen

De bästa resmålen för backpacking

Backpacking är ett utmärkt sätt att utforska världen med en liten budget. Du kan se många olika platser och kulturer utan att spendera mycket pengar. Här är några av de bästa resmålen för backpackers. Om du vill lära dig mer om backpacking som fenomen och även gräva djupare i hur man går till väga när man skall ut och backpacka i världen, så kan vi verkligen rekommendera sajten Asienguiden.se. Där tar man upp allt från vilken utrustning man behöver, till olika destinationer och hur man kan göra för att göra att resan blir så trevlig som möljigt.

Sydostasien

Sydostasien är ett av de mest populära resmålen när det kommer till backpacking. Här finns vackra stränder, fantastisk mat och intressanta kulturer. Denna region är också mycket prisvärd, så du kan njuta av massor av fantastiska upplevelser utan att bryta banken. Många börjar här på vägen till Australien eller Nya Zeeland innan de fortsätter till andra delar av Asien eller tar sig an landvägar genom Afrika och Europa.

Thailand

Även om Thailand är en del av Sydostasien är det ett land som tåls att nämnas en extra gång, detta då det ses som ett slags mecka för backpackers. Detta vackra land i sydöstra Asien har tropiskt väder året runt och erbjuder något för alla. Det är särskilt populärt bland backpackers som letar efter billigt boende, billig sprit och utsökt gatumat. Du kan också utforska gamla städer som Bangkok och Chiang Mai. Läs gärna mer på våra sidor om att resa till Thailand.

Bild på avslappnade backpackers i Bangkok.

Avslappnade backpackers i Bangkok.

Västeuropa

Västeuropa är ett utmärkt resmål för backpackers eftersom det finns många olika kulturer och naturmiljöer att utforska, men det är fortfarande relativt billigt. Det finns många städer som erbjuder bra nattliv och shoppingmöjligheter samt vackra stränder och hisnande landskap bara en kort resa bort. Du kan också köpa Eurorail pass för att resa mellan olika länder.

Östeuropa

Östeuropa är en relativt billig plats att besöka och har många fantastiska städer och vackra landskap. Denna region är mycket historisk och du kan lära dig mycket om världen genom att besöka några av de många museerna eller bara vandra runt i de gamla städerna. Det finns också några fascinerande moderna städer som Kiev och Warszawa med ett fantastiskt nattliv.

Australien och Nya Zeeland

Australien och Nya Zeeland är relativt dyra länder, men båda har sina egna unika kulturer som gör dem värda att besöka. De erbjuder också en del fantastiska äventyrsmöjligheter som fallskärmshoppning, bungyjump och surfing i Australien, eller grottflottning och skidåkning i Nya Zeeland innan du reser vidare till Sydostasien eller Europa.

Sydamerika

Sydamerika kan vara lite dyrare än Afrika och Sydostasien, men det finns många vackra och livfulla städer att utforska här. Du kan också ta några fantastiska landvägar genom kontinenten innan du fortsätter till Nordamerika eller fortsätter runt om i världen.

Nordamerika

Nordamerika är den dyraste kontinenten för backpackers, men den erbjuder ändå en del fantastiska möjligheter. Du kan resa till många kända städer som New York och San Francisco eller besöka fantastiska naturlandskap som Grand Canyon och Yosemite Park. Om du letar efter ett mindre dyrt nordamerikanskt resmål kan du försöka besöka Mexiko i stället. Läs gärna mer på våra sidor om att resa till USA.

Indien

Indien är ett mycket unikt resmål som erbjuder något för alla. Maten här är otrolig, det finns många fantastiska festivaler att njuta av och du kan besöka några fantastiska historiska platser. Boende och resor i landet kan vara lite dyrare än på andra ställen om man vill bo någorlunda bekvämt, men det är fortfarande möjligt att ha en fantastisk tid med en backpackerbudget.

Kina

Kina är ett annat mycket historiskt land med många fantastiska städer att besöka. Du kan också ta tåget runt om i landet, vilket sparar pengar på transportkostnader. Det finns också en del lågprisflygbolag som trafikerar Kina, så det går att få fantastiska erbjudanden om du planerar i förväg.

Japan

Japan har fantastisk mat och en av världens mest unika kulturer, så det är ett utmärkt resmål för backpackers. Det finns också många fascinerande städer att utforska och några fantastiska naturlandskap om du beger dig ut ur städerna. Du kan få billig mat i närbutiker och spara pengar på boende genom att bo på vandrarhem eller kapselhotell. Läs gärna mer på våra sidor om att resa till Japan.

Bild på ett typiskt japanskt slott.

Ett typiskt japanskt slott.


Publicerat 2022-02-02