Reseadapter och eluttag i Zimbabwe

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Zimbabwe, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Zimbabwe. Den typ eller de typer av eluttag som används i Zimbabwe är Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Zimbabwe samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇿🇼

Reseadapter behövs till eluttag i Zimbabwe

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Zimbabwe så måste du ta med en reseadapter, då de i Zimbabwe använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Zimbabwe.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Zimbabwe som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Zimbabwe.

Reseadapter som passar eluttag i Zimbabwe

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Zimbabwe. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Zimbabwe.

Eluttag som används i Zimbabwe

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Zimbabwe, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ D som används i Zimbabwe.

Att besöka Zimbabwe som turist

Zimbabwe är ett mycket populärt resmål för resenärer från hela världen. Det finns många olika saker att se och göra i Zimbabwe, och det är en utmärkt plats att besöka om du är ute efter ett äventyr. Några av de mest populära turistattraktionerna i Zimbabwe är Victoriafallen, Hwange nationalpark och Great Zimbabwe Ruins.

Den bästa tiden att besöka Zimbabwe är under den torra säsongen, som pågår från april till oktober. Men om du vill se Victoriafallen från sin bästa sida bör du besöka landet mellan januari och mars.

Zimbabwe är ett mycket prisvärt land att besöka, och du kan hitta bra erbjudanden på boende och mat. Se till att ta med dig ditt pass, eftersom du behöver det för att resa in i landet.

Om du är ute efter en äventyrlig resa är Zimbabwe det perfekta resmålet för dig. Med sina många turistattraktioner finns det något för alla att njuta av. Så packa väskorna och gör dig redo för en oförglömlig upplevelse i Zimbabwe.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Zimbabwes eluttag. 😊