Reseadapter och eluttag i Zambia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Zambia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Zambia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Zambia är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Zambia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇿🇲

Reseadapter behövs inte till eluttag i Zambia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Zambia så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Zambia använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Zambia samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Zambia. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Zambia. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Zambia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Zambia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Zambia.

Att besöka Zambia som turist

Zambia är ett populärt turistmål av många skäl. Ett skäl är att det är ett vackert och varierat land med många naturliga attraktioner att utforska. Zambia är också hemvist för en mängd olika vilda djur, bland annat elefanter, lejon och flodhästar. Dessutom är Zambias befolkning känd för sin varma gästfrihet, vilket gör det en fantastisk plats att besöka.

Den bästa tiden att besöka Zambia är under torrperioden, som pågår från maj till oktober. Detta är den tid då de flesta av landets sevärdheter är tillgängliga och djurlivet är synligt. Zambias klimat är dock varierande, så det är möjligt att hitta något att göra och se året runt.

Oavsett om du är ute efter ett äventyr eller en avkopplande semester har Zambia något att erbjuda alla.