Resmål/Reseadapter/Wallis- och Futunaöarna

Reseadapter och eluttag i Wallis- och Futunaöarna

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Wallis- och Futunaöarna. Den typ eller de typer av eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna är Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Wallis- och Futunaöarna samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇼🇫

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Wallis- och Futunaöarna

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Wallis- och Futunaöarna så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Wallis- och Futunaöarna bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Wallis- och Futunaöarna som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Wallis- och Futunaöarna.

Reseadapter som passar eluttag i Wallis- och Futunaöarna

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Wallis- och Futunaöarna. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Wallis- och Futunaöarna.

Eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Wallis- och Futunaöarna, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Wallis- och Futunaöarna.

Att besöka Wallis- och Futunaöarna som turist

Wallis- och Futunaöarna är ett litet land i södra Stilla havet som blir alltmer populärt bland turister. Landet har vackra vita sandstränder, kristallklart vatten och grönskande landskap. Det finns också en rik kultur och historia som kan utforskas på öarna. Besökare kan njuta av aktiviteter som simning, dykning och segling.

Den bästa tiden att besöka Wallis- och Futunaöarna är mellan december och april, då vädret är svalare. Öarna är också mindre välbesökta under dessa månader.Om du letar efter en avkopplande semester i en vacker miljö är Wallis- och Futunaöarna det perfekta resmålet för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Wallis- och Futunaöarnas eluttag. 😊