Reseadapter och eluttag i Wales

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Wales, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Wales. Den typ eller de typer av eluttag som används i Wales är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Wales samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Wales? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Wales till Sverige.

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿

Reseadapter behövs till eluttag i Wales

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Wales så måste du ta med en reseadapter, då de i Wales använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Wales.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Wales som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Wales.

Reseadapter som passar eluttag i Wales

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Wales, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Wales. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Wales.

Reseadapter Wales till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Wales i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Wales till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Wales. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Wales

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Wales, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Wales.

Att besöka Wales som turist

Wales är ett populärt turistmål av många olika skäl. För det första är landskapet otroligt vackert och varierat, med berg, dalar och kustlinjer inom räckhåll. Det finns också gott om kulturella sevärdheter, från gamla slott till pulserande moderna städer. Och slutligen är det walesiska folket känt för sin värme och gästfrihet, vilket gör att besökare känner sig välkomna och uppskattade.

Den bästa tiden att besöka Wales är beror på vad du vill se och göra. Våren och försommaren är idealiska för att njuta av landets naturliga skönhet, med vilda blommor som blommar på ängarna och fåglar som häckar i träden. Sensommaren och hösten är perfekta för att utforska de många historiska platserna, medan vintern är en magisk tid för att njuta av Snowdonia National Park.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Waless eluttag. 😊