Reseadapter och eluttag i Vietnam

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Vietnam, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Vietnam. Den typ eller de typer av eluttag som används i Vietnam är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Vietnam samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Vietnam? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Vietnam till Sverige.

🇻🇳

Reseadapter behövs till eluttag i Vietnam

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Vietnam så måste du ta med en reseadapter, då de i Vietnam använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Vietnam.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Vietnam inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Vietnam.

Reseadapter som passar eluttag i Vietnam

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Vietnam. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Vietnam.

Reseadapter Vietnam till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Vietnam i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Vietnam till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Vietnam. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Vietnam

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Vietnam, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Vietnam.

Att besöka Vietnam som turist

Vietnam är ett av de mest populära turistmålen i Sydostasien, och det finns goda skäl till det. Med sin rika historia och fantastiska natur är det lätt att förstå varför resenärer dras till detta fascinerande land. Från de livliga städerna till de lugna byarna har Vietnam något att erbjuda alla.

En av de bästa sakerna med att resa i Vietnam är att det är så prisvärt. Du kan lätt tillbringa en vecka eller två med att utforska alla hörn av landet utan att spränga banken. Dessutom är lokalbefolkningen otroligt vänlig och hjälper alltid gärna turister. Om du letar efter ett oförglömligt äventyr i Sydostasien är Vietnam definitivt värt att överväga.

Den bästa tiden att besöka Vietnam är mellan november och april, då vädret är svalt och torrt. Sommarmånaderna kan vara ganska varma och fuktiga, så om du inte gillar värme är det bäst att undvika den här tiden på året.

Oavsett om du är intresserad av att utforska landets gamla tempel eller ta en båttur genom landets pittoreska landskap, Vietnam har säkert något som tilltalar dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Vietnams eluttag. 😊