Reseadapter och eluttag i USA

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i USA, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker USA. Den typ eller de typer av eluttag som används i USA är Typ A och Typ B, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i USA samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från USA? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter USA till Sverige.

🇺🇸

Reseadapter behövs till eluttag i USA

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till USA så måste du ta med en reseadapter, då de i USA använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i USA.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i USA inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i USA.

Reseadapter som passar eluttag i USA

Reseadapter för eluttag Typ B

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i USA, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i USA. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i USA.

Reseadapter USA till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från USA i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från USA till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från USA. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i USA

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i USA, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i USA.Illustration av eluttag Typ B som används i USA.

Att besöka USA som turist

USA är ett mycket populärt resmål för resenärer från hela världen. Det finns många skäl till detta, men ett av de viktigaste skälen är att det finns så mycket att se och göra i USA. Från storstäder som New York och Los Angeles till nationalparker och skogar finns det något för alla i USA. En annan anledning till att USA är så populärt bland resenärer är att det är en mycket säker plats att besöka. Landet har en mycket låg brottslighet och det finns få platser som är osäkra för turister. Detta gör USA till en utmärkt plats att besöka med familjen eller vännerna.

Om du funderar på att resa till USA finns det några saker du bör veta innan du åker. Det första är att USA är ett mycket stort land och det kan vara svårt att ta sig runt om man inte har en bil. Det är därför många väljer att flyga till någon av de större flygplatserna och sedan hyra en bil för att ta sig runt. Det andra du bör veta om resor till USA är att det kan vara dyrt. Detta beror på att den amerikanska dollarn är värd mer än många andra valutor.

Det finns dock sätt att spara pengar när du är i USA. Ett sätt är att bo på vandrarhem eller budgethotell i stället för på dyra hotell. Ett annat sätt att du kan spara pengar genom att äta på billigare restauranger eller laga din egen mat. Slutligen kan du spara pengar genom att resa under lågsäsong när det finns färre turister. Att resa till USA är en fantastisk upplevelse och det finns många underbara platser att besöka. Se bara till att göra lite research innan du åker så att du vet vad du kan förvänta dig och hur du kan spara pengar när du är där.

Populära resmål bland turister i USA

När det gäller resmål är USA ett stort land med mycket att erbjuda. Från New York Citys ljusa ljus till Kaliforniens fantastiska stränder finns det något för alla i Amerika. Några av de mest populära platserna för turister att besöka är bland annat:

New York City

The Big Apple är en av de mest kända städerna i världen och det är lätt att förstå varför. Oavsett om du vill njuta av Times Square, se en Broadwayföreställning eller bara utforska de många olika stadsdelar som utgör denna livliga stad finns det alltid något att göra i New York.

Los Angeles

Hem till Hollywood och några av de vackraste stränderna i landet. Los Angeles är ett måste för alla resenärer. Tillbringa en dag med avkoppling på stranden, utforska Universal Studios Hollywood eller shoppa tills du faller ner på Rodeo Drive.

San Francisco

En annan kalifornisk pärla, San Francisco, är känd för sitt kuperade landskap, Golden Gate Bridge och sin viktorianska arkitektur. Se till att åka linbana, besök Alcatraz Island och njut av utsikten från Twin Peaks.

Washington, D.C.

Landets huvudstad är full av historiska landmärken och museer. Besök Vita huset, Capitol Building eller Smithsonian Museums. Om du letar efter en mer unik upplevelse kan du kolla in några av stadens många food trucks eller ta en rundtur på U.S. Mint.

Det finns oändliga möjligheter när det gäller resor i USA. Oavsett om du letar efter spänning, avkoppling eller något däremellan kan du garanterat hitta det i Amerika.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i USAs eluttag. 😊