Reseadapter och eluttag i Uruguay

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Uruguay, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Uruguay. Den typ eller de typer av eluttag som används i Uruguay är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Uruguay samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇺🇾

Reseadapter behövs inte till eluttag i Uruguay

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Uruguay så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Uruguay använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Uruguay samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Uruguay. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Uruguay. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Uruguay

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Uruguay, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Uruguay.

Att besöka Uruguay som turist

Uruguay blir ett alltmer populärt resmål för turister, särskilt för dem som söker en reseupplevelse utanför de upptrampade stigarna. Landet har mycket att erbjuda besökarna, från sina vackra stränder och böljande kullar till sina kosmopolitiska städer. Uruguay är också känt för sin goda mat och sitt goda vin, och sina välkomnande människor.

Vare sig du är ute efter en avkopplande strandsemester eller ett äventyrligt utomhusäventyr har Uruguay något att erbjuda alla. Landet är hemvist för några av de bästa stränderna i Sydamerika, liksom massor av nationalparker och andra utomhusattraktioner. Besökare kan också njuta av Uruguays pulserande kultur och nattliv.

Den bästa tiden att besöka Uruguay är mellan december och februari, då vädret är milt och det är mindre folkmassor. Landet kan dock besökas året runt.