Reseadapter och eluttag i Ungern

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Ungern, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Ungern. Den typ eller de typer av eluttag som används i Ungern är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Ungern samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇭🇺

Reseadapter behövs inte till eluttag i Ungern

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Ungern så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Ungern använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Ungern samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Ungern. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Ungern. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Ungern

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Ungern, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Ungern.

Att besöka Ungern som turist

Ungern är ett av de mest populära turistmålen i världen på grund av sin rika historia, vackra arkitektur och utsökta mat. Ungern är ett inlandsland i Centraleuropa som gränsar till Österrike, Slovakien, Ukraina, Rumänien, Serbien och Kroatien. Ungerns huvudstad är Budapest, som ligger vid stranden av Danube-floden. Budapest är en av de vackraste och historiskt mest betydelsefulla städerna i Europa, med en mängd attraktioner att se och njuta av. Andra populära turistmål i Ungern är staden Eger, Balatonsjöregionen och den medeltida staden Szentendre.

Ungern erbjuder något för alla, från naturälskare till historieintresserade och matintresserade. Det finns gott om aktiviteter som kan hålla dig sysselsatt under din vistelse, bland annat vandring, cykling, ridning och golf. Och glöm naturligtvis inte att smaka på den utsökta ungerska maten! Ungern är ett utmärkt land att besöka året runt, med milda vintrar och varma somrar. Så oavsett om du letar efter en sommarresa eller en vinterresa ungern är definitivt värt att överväga.