Reseadapter och eluttag i Ukraina

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Ukraina, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Ukraina. Den typ eller de typer av eluttag som används i Ukraina är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Ukraina samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇺🇦

Reseadapter behövs inte till eluttag i Ukraina

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Ukraina så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Ukraina använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Ukraina samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Ukraina. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Ukraina. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Ukraina

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Ukraina, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Ukraina.

Att besöka Ukraina som turist

Ukraina är ett av de mest populära turistmålen i Europa. Landet har en rik kultur och historia, samt vacker natur och arkitektur. Det finns något för alla i Ukraina, från livliga städer till fantastisk landsbygd.

Landet har en lång och rik historia som går tillbaka till 800-talet. Ukraina var en gång en del av Sovjetunionen, men är nu ett självständigt land. Besökare kan utforska ukrainska städer som Kyiv, Lviv och Odessa, som alla är genomsyrade av historia och kultur.

Naturälskare kommer att gilla att besöka Karpaterna, som bjuder på hisnande landskap och gott om möjligheter till vandring och andra utomhusaktiviteter. Svartahavskusten är också ett populärt resmål med sina sandstränder och sitt varma klimat.

Den bästa tiden att besöka Ukraina är under våren eller sommaren när vädret är mildare. Det finns dock gott om saker att se och göra i Ukraina året runt. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller bara vill koppla av på en strand är Ukraina det perfekta resmålet för dig.