Reseadapter och eluttag i Uganda

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Uganda, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Uganda. Den typ eller de typer av eluttag som används i Uganda är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Uganda samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Uganda? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Uganda till Sverige.

🇺🇬

Reseadapter behövs till eluttag i Uganda

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Uganda så måste du ta med en reseadapter, då de i Uganda använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Uganda.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Uganda som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Uganda.

Reseadapter som passar eluttag i Uganda

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Uganda, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Uganda. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Uganda.

Reseadapter Uganda till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Uganda i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Uganda till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Uganda. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Uganda

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Uganda, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Uganda.

Att besöka Uganda som turist

Uganda är populärt bland resenärer på grund av sin rika kultur och historia. Landet är dock framför allt känt för sin naturliga skönhet med sina berg, skogar och floder. Det finns ett antal aktiviteter som besökare kan ägna sig åt i Uganda, till exempel vandring, fågelskådning och forsränning. De flesta människor besöker Uganda under torrperioden, som pågår från december till februari. Landet är också hemvist för en mängd olika djur, bland annat schimpanser, lejon och elefanter.

Den bästa tiden att besöka Uganda är under den torra säsongen, som sträcker sig från december till februari. Landet är också hemvist för en mängd olika djur, bland annat schimpanser, lejon och elefanter. Om du letar efter ett land som erbjuder en blandning av kultur, historia och naturskönhet är Uganda det perfekta resmålet för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Ugandas eluttag. 😊