Reseadapter och eluttag i Turkiet

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Turkiet, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Turkiet. Den typ eller de typer av eluttag som används i Turkiet är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Turkiet samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇷

Reseadapter behövs inte till eluttag i Turkiet

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Turkiet så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Turkiet använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Turkiet samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Turkiet. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Turkiet. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Turkiet

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Turkiet, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Turkiet.

Att besöka Turkiet som turist

Turkiet är ett populärt turistmål av många skäl. Landets varierande landskap och historia gör det till en fascinerande plats att utforska, och medelhavsklimatet garanterar att det finns något att njuta av året runt. Dessutom är Turkiet känt för sitt vänliga folk och sin livliga kultur, vilket gör det till en utmärkt plats att besöka med vänner eller familj.

Det är relativt enkelt att resa till Turkiet, med ett antal direktflyg från stora flygplatser runt om i världen. Turkish Airlines är det största flygbolaget och erbjuder utmärkt service och valuta för pengarna. När man väl är i Turkiet kan man ta sig runt med bil, buss eller tåg, även om vissa områden bäst utforskas till fots.

Det finns gott om saker att se och göra i Turkiet, från att besöka antika tempel och moskéer till att bada i Medelhavet. Istanbul, landets största stad, är ett måste med sin blandning av kulturer från öst och väst. Om du är ute efter en mer avkopplande semester är den turkiska kusten kantad av vackra stränder och badorter.