Reseadapter och eluttag i Tunisien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Tunisien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Tunisien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Tunisien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Tunisien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇳

Reseadapter behövs inte till eluttag i Tunisien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Tunisien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Tunisien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Tunisien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Tunisien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Tunisien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Tunisien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Tunisien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Tunisien.

Att besöka Tunisien som turist

Tunisien är ett populärt turistmål av många skäl. Här finns fantastiska stränder, antika ruiner och en rik kultur. Dessutom är Tunisien ett mycket prisvärt land att besöka, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna resenärer. Tunisien anses också vara ett relativt säkert land att resa i. Regeringen har gjort ansträngningar för att förbättra säkerheten under de senaste åren, och den totala brottsligheten är relativt låg. Detta gör Tunisien till ett idealiskt resmål för ensamresenärer eller barnfamiljer. På det hela taget är Tunisien ett utmärkt val för resenärer som letar efter ett prisvärt och säkert resmål med massor av saker att se och göra.

Den bästa tiden att besöka Tunisien är under våren eller hösten, då temperaturen är måttlig och risken för regn är mindre. Tunisien kan dock besökas året runt, med undantag för högsommarmånaderna då temperaturen kan vara ganska varm.