Reseadapter och eluttag i Togo

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Togo, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Togo. Den typ eller de typer av eluttag som används i Togo är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Togo samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇬

Reseadapter behövs inte till eluttag i Togo

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Togo så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Togo använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Togo samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Togo. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Togo. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Togo

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Togo, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Togo.

Att besöka Togo som turist

Togo är ett litet land i Västafrika som är ett populärt resmål för turister. Landet har en rik kultur och ett vackert landskap, och det är hemvist för ett fantastiskt djurliv. Togo är också känt för sina stränder, som är perfekta för bad, solbadning och surfing.

Den bästa tiden att besöka Togo är under torrperioden, som pågår från november till april. Landet är dock vackert året runt och det finns alltid något nytt att se och göra. Oavsett vilken tid på året du besöker landet kommer du garanterat att ha en fantastisk tid i Togo.