Reseadapter och eluttag i Tanzania

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Tanzania, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Tanzania. Den typ eller de typer av eluttag som används i Tanzania är Typ G och Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Tanzania samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Tanzania? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Tanzania till Sverige.

🇹🇿

Reseadapter behövs till eluttag i Tanzania

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Tanzania så måste du ta med en reseadapter, då de i Tanzania använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Tanzania.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Tanzania som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Tanzania.

Reseadapter som passar eluttag i Tanzania

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Tanzania, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Tanzania. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Tanzania.

Reseadapter Tanzania till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Tanzania i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Tanzania till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Tanzania. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Tanzania

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Tanzania, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Tanzania.Illustration av eluttag Typ D som används i Tanzania.

Att besöka Tanzania som turist

Tanzania är populärt bland turister på grund av sitt varierande landskap och djurliv. Landet är hemvist för Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, och Serengeti nationalpark, ett av de mest populära safaridestinationerna i Afrika. Dessutom är Tanzania en smältdegel av kulturer, med mer än 120 olika etniska grupper.

Den bästa tiden att besöka Tanzania är under den torra säsongen, som pågår från juni till oktober. Detta är den bästa tiden för att se vilda djur, eftersom djuren samlas kring vattenkällor. Vädret är också svalare och behagligare under denna tid på året.

Om du är intresserad av en safariupplevelse finns det ett antal olika alternativ i Tanzania. Du kan åka på en traditionell safari i en 4x4-bil eller gå på en vandringssafari. Det finns också många möjligheter att se vilda djur på nära håll, bland annat genom att simma med flodhästar och rida på elefanter.

Tanzania är också hemvist för några vackra stränder. Zanzibar, en ö utanför Tanzanias kust , är ett populärt strandresmål. Ön har vita sandstränder, turkost vatten och korallrev. Det finns också många historiska platser att utforska på Zanzibar, bland annat Stone Town, som är ett av UNESCO:s världsarv.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Tanzanias eluttag. 😊