Reseadapter och eluttag i Taiwan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Taiwan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Taiwan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Taiwan är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Taiwan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Taiwan? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Taiwan till Sverige.

🇹🇼

Reseadapter behövs till eluttag i Taiwan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Taiwan så måste du ta med en reseadapter, då de i Taiwan använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Taiwan.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Taiwan inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Taiwan.

Reseadapter som passar eluttag i Taiwan

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Taiwan. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Taiwan.

Reseadapter Taiwan till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Taiwan i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Taiwan till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Taiwan. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Taiwan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Taiwan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Taiwan.

Att besöka Taiwan som turist

Taiwan är ett vackert land som är populärt bland turister på grund av sitt fantastiska landskap och sin mångsidiga kultur. Det finns många saker att se och göra i Taiwan, från att utforska gamla tempel och helgedomar till att smaka på det utsökta lokala köket. Taiwan är också ett utmärkt ställe att njuta av naturen, med berg, skogar och stränder som alla väntar på att utforskas.

Den bästa tiden att besöka Taiwan är under höstmånaderna september och oktober, då vädret är milt och landskapet är som vackrast. Om du letar efter ett land som har något för alla är Taiwan det perfekta resmålet.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Taiwans eluttag. 😊