Resmål/Reseadapter/Tadzjikistan

Reseadapter och eluttag i Tadzjikistan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Tadzjikistan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Tadzjikistan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Tadzjikistan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Tadzjikistan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇯

Reseadapter behövs inte till eluttag i Tadzjikistan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Tadzjikistan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Tadzjikistan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Tadzjikistan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Tadzjikistan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Tadzjikistan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Tadzjikistan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Tadzjikistan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Tadzjikistan.

Att besöka Tadzjikistan som turist

Tadzjikistan är ett land i Centralasien. Det gränsar till Afghanistan i söder, Uzbekistan i väster, Kirgizistan i norr och Kina i öster. Tadzjikistans officiella språk är tadzjikiska, som tillhör den iranska grenen av de indoeuropeiska språken.

Den bästa tiden att besöka Tadzjikistan är på sommaren, när vädret är varmt och soligt. Landets landskap är varierat, med berg, dalar och floder.

Tadzjikistan är ett utmärkt resmål för dem som älskar äventyr och natur. Det finns gott om möjligheter till vandring, klättring, forsränning och skidåkning. Landet har också en rik kultur och historia. Besökare kan utforska gamla fästningar, moskéer och andra historiska platser.