Reseadapter och eluttag i Sydsudan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Sydsudan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Sydsudan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Sydsudan är Typ C och Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Sydsudan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇸🇸

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Sydsudan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Sydsudan så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Sydsudan bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Sydsudan.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Sydsudan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Sydsudan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Sydsudan

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Sydsudan. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sydsudan.

Eluttag som används i Sydsudan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Sydsudan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Sydsudan.Illustration av eluttag Typ D som används i Sydsudan.

Att besöka Sydsudan som turist

Sydsudan är populärt bland turister på grund av sin naturskönhet och mångsidiga kultur. Landet är hemvist för ett antal olika etniska grupper, och var och en av dem har sina egna unika traditioner och seder. Sydsudan är också hemvist för några av världens mest fantastiska landskap, bland annat den träskiga Sudd-regionen och de dramatiska bergstrakterna.

Den bästa tiden att besöka Sydsudan är under torrperioden, som pågår från november till april. Under denna tid får landet mycket lite nederbörd och temperaturerna är relativt svala. Det är dock värt att notera att den torra säsongen också är den mest hektiska tiden på året för turism, så du kanske vill överväga att resa under den våta säsongen om du letar efter en mer avskild vistelse.

I nuläget är det rekommenderat att inte resa till Sydsudan pga. det interna säkerhetsläget, läs mer hos UD: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/sydsudan/reseinformation/ambassadens-reseinformation/.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Sydsudans eluttag. 😊