Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company
Resmål/Reseadapter/Sydafrika

Reseadapter och eluttag i Sydafrika

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Sydafrika, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Sydafrika. Den typ eller de typer av eluttag som används i Sydafrika är Typ M, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av typen och Typ C, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Sydafrika samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇿🇦

Reseadapter behövs till eluttag i Sydafrika

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Sydafrika så måste du ta med en reseadapter, då de i Sydafrika använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Sydafrika.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Sydafrika samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Sydafrika. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Sydafrika

Reseadapter för eluttag Typ M

Skross Jordad reseadapter till eluttag i Sydafrika

Reseadaptern ovan är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Sydafrika, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos Kjell & Company. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer.

Universaladapter till hela världen

Universaladapter till eluttag i Sydafrika

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Sydafrika. Reseadaptern på bilden ovan kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos Kjell & Company. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer.

OBS! Vänligen säkerställ hos Kjell & Company att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sydafrika.

Eluttag som används i Sydafrika

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Sydafrika, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ M som används i Sydafrika.