Reseadapter och eluttag i Sudan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Sudan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Sudan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Sudan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Sudan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇸🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Sudan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Sudan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Sudan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Sudan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Sudan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Sudan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Sudan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Sudan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Sudan.

Att besöka Sudan som turist

Sudan håller på att bli ett populärt resmål för turister med sin rika kultur och historia. Det finns många forntida ruiner och arkeologiska platser att utforska, liksom vidsträckta naturlandskap. Landet är också hemvist för många olika stammar och kulturer, vilket ger en intressant och unik reseupplevelse.

Den bästa tiden att besöka Sudan är under de svalare månaderna november-februari. Klimatet är i allmänhet varmt och torrt, med temperaturer på upp till 40 grader Celsius under sommarmånaderna.

Om du letar efter ett resmål utanför de upptrampade stigarna är Sudan definitivt värt att överväga.