Reseadapter och eluttag i Sri Lanka

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Sri Lanka, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Sri Lanka. Den typ eller de typer av eluttag som används i Sri Lanka är Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Sri Lanka samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇱🇰

Reseadapter behövs till eluttag i Sri Lanka

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Sri Lanka så måste du ta med en reseadapter, då de i Sri Lanka använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Sri Lanka.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Sri Lanka som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Sri Lanka.

Reseadapter som passar eluttag i Sri Lanka

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Sri Lanka. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sri Lanka.

Eluttag som används i Sri Lanka

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Sri Lanka, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ D som används i Sri Lanka.

Att besöka Sri Lanka som turist

Sri Lanka är ett vackert land som är populärt bland turister och resenärer. Det finns många anledningar till varför Sri Lanka är ett utmärkt resmål, bland annat de fantastiska stränderna, den rika kulturen och det varierande landskapet. Sri Lanka är också mycket prisvärt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna resenärer. Om du letar efter ett land att lägga till på din lista över resor, bör Sri Lanka definitivt stå högt upp på listan!

Den bästa tiden att besöka Sri Lanka beror på vad du vill göra. Landet har ett tropiskt klimat, så det är varmt och fuktigt under hela året. Om du är ute efter en avkopplande strandsemester är den bästa tiden att besöka från december till mars. Om du är intresserad av att utforska landets kultur och djurliv är torrperioden (från april till september) är en bra tid att besöka.Oavsett vilken tid på året du väljer att resa, kommer Sri Lanka garanterat att imponera!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Sri Lankas eluttag. 😊