Reseadapter och eluttag i Somalia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Somalia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Somalia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Somalia är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Somalia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇸🇴

Reseadapter behövs inte till eluttag i Somalia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Somalia så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Somalia använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Somalia samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Somalia. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Somalia. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Somalia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Somalia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Somalia.

Att besöka Somalia som turist

Somalia är ett land på Afrikas horn. Det gränsar till Etiopien i väster, Djibouti i nordväst och Kenya i sydväst. De tidigaste invånarna i Somalia var jägare-samlare som levde i tillfälliga bosättningar. De domesticerade senare boskap och utvecklade en pastoral ekonomi.

Den bästa tiden att besöka Somalia är mellan december och februari, då vädret är torrt och svalt. Större delen av landet har två regnperioder, från april till juni och från oktober till november.

Somalia har en mängd olika turistattraktioner, bland annat sina stränder, nationalparker, museer och antika ruiner.