Reseadapter och eluttag i Slovakien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Slovakien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Slovakien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Slovakien är Typ E och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Slovakien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇸🇰

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Slovakien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Slovakien så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Slovakien bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Slovakien.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Slovakien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Slovakien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Slovakien

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Slovakien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Slovakien.

Eluttag som används i Slovakien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Slovakien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Slovakien.Illustration av eluttag Typ C som används i Slovakien.

Att besöka Slovakien som turist

Slovakien är ett mycket populärt turistmål. Det finns mycket att se och göra i detta vackra land. Några av de mest populära turistattraktionerna är huvudstaden Bratislava, bergskedjan High Tatras och den medeltida staden Banská Bystrica. Slovakien är också känt för sina utmärkta viner, som produceras på landets många vingårdar. Om du letar efter en plats där du kan koppla av och njuta av god mat och gott vin är Slovakien det perfekta resmålet.

Den bästa tiden att besöka Slovakien är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och soligt. Men landet är också vackert på vintern, när de snöklädda bergen är täckta av ett vitt täcke. Så om du letar efter ett intressant och mångsidigt resmål, se till att lägga till Slovakien på din lista!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Slovakiens eluttag. 😊